Cei șapte autori ai violului de la Vaslui care au primit pedepse între 6 și 10 ani de închisoare au fost eliberați grație recursului compensatoriu, a anunțat judecătorul Cristi Danileț, în conferința SuperTeach susținută în fața profesorilor, la Cluj-Napoca.

Cei 7 tineri au agresat, sechestrat și violat o fată, în noiembrie 2014, când aceasta se întorcea de la școală, potrivit Digi 24.

Primul a fost eliberat după ce a ispășit trei ani și jumătate din condamnarea pe care a primit-o în 2015 pentru viol în formă agravantă și lipsire de libertate, potrivit sursei citate.

Cei şapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 ani, au violat-o pe fată timp de mai multe ore, supunând-o unor suplicii greu de imaginat. Adolescenta a declarat anchetatorilor că a fost stropită cu alcool să îşi revină, pentru ca, ulterior, agresorii să o batjocorească din nou.

Pe tot parcursul procesului, cei şapte tineri au au scandalizat opinia publică prin atitudinea sfidătoare şi campania agresivă de denigrare a victimei.

La acea vreme, peste 400.000 de români au semnat o petiţie online prin care solicitau arestarea celor şapte tineri din Văleni.

În 2015, toți au fost condamnați la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here