Consiliul Local Ploiești a aprobat, în ședința de vineri, caietul de sarcini al licitației pentru noul contract  pentru curățenie căi publice (CCP) și deszăpezire. Actual operator a pierdut contractul, după ce, la inițiativa primarului Andrei Volosevici, consilierii locali au aprobat rezilierea din cauza neîndeplinirii obligațiilor. 

Până la rezilierea efectivă a contractului, serviciul de curățenie căi publice și deszăpezire este asigurat de Rosal. Și după aceea, timp de 3 luni, operatorul are obligația să asigure serviciul.

A nu se confunda contractul CCP cu cel pe care Rosal l-a semnat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova, pentru colectarea deșeurilor menajere. Contractul pentru ridicarea gunoiului de la rampe și de la gospodăriile din Ploiești este gestionat exclusiv de ADI Deșeuri Prahova, structură aflată în jurisdicția Consiliului Județean.

În privința acestui contract, Consiliul Local Ploiești l-a mandatat pe primarul Andrei Volosevici să voteze, în ADI, rezilierea contractului cu Rosal.

DETALII AICI: Consiliul Local Ploiești a votat pentru rezilierea contractelor cu Rosal

Revenind la ședința extraordionară a Consiliului Local convocată vineri, consilierii au aprobat în unanimitate caietul de sarcini pentru noul contract pentru CCP și deszăpezire.

Odată ce caietul de sarcini a fost trecut prin votul consilierilor locali, Primăria poate organiza licitația.

Pe lângă activitățile obișnuite care țin de curățenia căilor publice și deszăpezire, noul operator va avea obligația să monteze coșuri de gunoi, să aibă dispozitive GPS pe utilaje prin care Primăria să poată monitoriza activitatea, să implementeze un sistem electronic pentru sesizări și reclamații.

Potrivit unui amendament aprobat în ședina CL, noul operator trebuie să se ocupe și de îndepărtarea vegetației de la rigole.

Rosal nu poate participa la licitație

Rosal nu mai poate participa la această licitație tocmai din cauza neîndeplinirii sarcinilor din contractul actual.

Potrivit unor surse din Consiliul Local, Rosal iese din contract cu un “certificat negru” care îi interzice participarea la licitații pentru acest serviciu pe o perioadă de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here