fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Cum a fost jefuit de bani un prahovean, prin intermediul Facebook și WhatsApp

Citește Și

- Reclamă -

Un bărbat de 47 de ani din Câmpina a fost ținta unei înșelătorii prin intermediul rețelei de socializare Facebook și al aplicației WhatsApp, fiind păgubit în total cu aproximativ 70.000 de lei.

Anul trecut, în luna iulie, bărbatul a cunoscut pe Facebook o femeie care susținea că e din Râșnov, județul Brașov. Ulterior, cei doi au ținut legătura și pe rețeaua de socializare și pe WhatsApp, iar în august, femeia l-a sunat și i-a spus că se află în Ploiești și că i-a fost furată geanta împreună cu toate actele. Pe motiv că a rămas fără bani, aceasta l-a rugat pe bărbat să o împrumute cu suma de 60 de lei, pe care trebuia să o vireze într-un cont bancar despre care femeia spunea că e al unei prietene. Bărbatul nu a primit banii înapoi așa cum i-a promis femeia.

- Reclamă -

Profitând de naivitatea prahoveanului, femeia de 34 de ani i-a cerut acestuia să avanseze în presupusa lor relație și să se căsătorească. Pentru a urma acest pas, bărbatul a fost rugat să pună în același cont bancar suma de 10.000 de lei, această sumă reprezentând o garanție pentru rudele femeii din America cum că ar avea încredere în ea și posibilitatea să o întrețină.

Escroaca nu s-a oprit aici. Astfel că, la sfârșitul lunii septembrie, victima a fost contactată telefonic și pe Facebook de diferite persoane care se recomandau ca fiind procurori militari. Aceste persoane îl amenințau pe bărbatul din Câmpina că ar fi clonat cardul femeii, urmând să fie cercetat de DNA și DIICOT, dar și că mama sa ar putea fi victima unui accident rutier. În caz că refuza colaborarea cu ”procurorii militari”, victima era amenințată că urmează să fie arestată.

Speriat de amenințări, bărbatul a continuat să depună diferite sume de bani până pe 19 octombrie 2015, prejudiciul total ajungând la 70.190 de lei.

- Reclamă -

În cele din urmă, bărbatul a cerut ajutorul poliției, în dimineața zilei de 11 ianuarie 2016 escroaca fiind depistată în Buzău de Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Câmpina.

Femeia este cercetată acum pentru înșelătorie și șantaj, fiind plasată sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi județul Buzău.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...