Domnule primar al Ploieștiului, Adrian Dobre!

Am citit cu mare atenție dreptul dumneavoastră la replică trimis redacției Incomod 
Ce spune primarul Adrian Dobre despre acuzația că ar fi cerut șpagă 10.000 de euro și am decis împreună cu colegii să îl publicăm deși prin natura sa, se contrazice pe alocuri, iar dumneavoastră nu răspundeți punctual la principala acuzație: ați cerut 10.000 euro șpagă pentru a-l menține în funcție pe directorul Transport Călători Express Ploiești?
Pentru a lămuri cititorii probabil bulversați de ”avalanșa de calomnii și dezinformări comise de redactorii publicației Incomod” vreau să vă solicit să vă adresați în regim de urgență instanțelor de judecată pentru a vă apăra reputația profesională și imaginea, în caz contrar voi considera că afirmațiile dumneavoastră făcute în acest drept la replică nesusținute de un proces civil sunt doar de natură să lezeze imaginea ziarului Incomod, să jignească un întreg colectiv redacțional din care fac și eu parte, să calomnieze ziariștii angajați și pe cale de consecință vă voi acționa eu în instanță pe dumneavoastră.  Mă refer aici fix la ceea ce ați scris dumneavoastră
:Ca urmare a publicării de către ziarul dumneavoastră a unor informații false cu scopul clar de a-mi leza imaginea și demnitatea”, “În acest context îmi manifest profunda indignare față de publicarea de către dumneavoastră a unui articol care are un  singur scop: defăimarea imaginii mele și discreditarea mea ca primar. Sunt uimit cum, fără a-mi solicita un punct de vedere, publicația dumneavoastră creditează și difuzează un text”, “informația falsă și tendențioasă pe care vă solicit să o retrageți imediat de pe site”.  
Vă mărturisesc sincer că este pentru prima dată când primesc un astfel de drept la replică din care nu înțeleg nimic. Ați scris doar acuzații nefondate la adresa colectivului și a publicației, v-ați erijat în iubitor de presă, dar ați evitat subiectul- destul de grav în opinia mea- dacă ați cerut șpagă pentru a-l menține pe directorul TCE în funcție.
Am recitit dreptul la replică și chiar nu am observat printre zecile de rânduri scrise că negați vehement acuzația potrivit căreia ați cerut sau nu șpagă sau acea întâlnire de la restaurant.
Spuneți la un moment dat ”că nu este menirea mea să caracterizez sau să cenzurez în vreun fel conținutul sau orientarea editorială a vreunei publicații, iar deschiderea față de mass media este una dintre caracteristicile principale ale administrației mele”. Vă contraziceți singur, domnule primar! Chiar ați caracterizat conținutul nostru editorial. Vă rog să recitiți ceea ce scrie în dreptul la replică și să faceți o completare pe acest subiect.
Deschiderea față de mass-media? Păi tocmai ce ați luat canapeaua din fața biroului dumneavoastră pentru a îndepărta ziariștii curioși și neprietenoși care se așezau pe acea canapea pentru a vă aștepta să vă ia o declarație.  
Observ că evitați de fiecare dată să răspundeți punctual întrebărilor incomode. Nu este pentru prima dată când nu ați răspuns la telefonul colegei mele, Mihaela Iordache, revenind ulterior cu un drept la replică. De câteva ori, când v-a sunat pe teme mai puțin deranjante chiar i-ați spus că și dacă nu răspundeți, veți returna apelul.
Desigur, colega mea nu face parte din categoria jurnaliștilor care ”redactează cu maximă obiectivitate mărețele dumneavoastră realizări” și nici publicația Incomod nu se înghesuie să vă soarbă declarațiile de presă și să ”elogieze performanțele de neegalat ale managementului dumneavoastră”.
Din păcate, nu vă pot anunța în ziar acest așa zis drept la replică pe durata mai multor ore, pentru că nu este decât o aglomerație de texte calomniatoare, dar îl voi publica integral. Dacă doriți, puteți apela la publicațiile dumneavoastră apropiate pentru a aduce mai multă notorietate acestui drept la replică.  
Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase și sper că nu sunteți supărat pentru că am refuzat propunerea PNL de a deveni consultantul de imagine al dumneavoastră. Sunt convins că vă  veți descurca și veți găsi măcar o soluție de avarie.  
Totuși, în încheiere, nu pot să nu dezaprob modul în care înțelegeți să puneți presiune pe colegii mei atât dumneavoastră cât și echipa dumneavoastră și vă solicit public să cereți scuze colegilor mei pentru aceste jigniri și să răspundeți la următoarea întrebare:
este adevărat că v-ați întâlnit cu fiul directorului TCE la Pik Elegance și ați cerut 10.000 de euro șpagă pentru a-l menține pe director în funcție? Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre acuzat că a cerut șpagă 10.000 de euro că să mențină un director în funcție


Vă rog să răpundeți scurt și la obiect fără a apela la teorii și filozofiile ședințelor de redacții pe care le invocați în acest drept la replică!
Pe viitor aș dori să vă folosiți acest minunat talent scriitoricesc pentru a trimite informări legate de stadiul proiectelor promise în campania electorală. De curioziate, ați promis un mare și frumos spital. Vă rog să comunicați opiniei publice și implicit votanților dumneavoastră dar și celorlalți ploieșteni care este stadiul acestui proiect, luând în considerare că au trecut mai bine de șase luni de când sunteți în funcția de primar al Ploieștiului.
Vă mulțumesc! Cătălin Stavri, jurnalist.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here