Fostul senator Daniel Savu, fost ofițer SRI, a anunțat pe pagina personală de Facebook că demisionează din Partidul România Unită, partid în care a candidat alături de Sebastian Ghiță pentru un nou mandat în Parlamentul României. Momentan, Daniel Savu se declară independent, dar zvonurile din mediul politic spun că jură credință, din nou, Partidului Social Democrat.

Mișcarea naționalistă din #România nu poate progresa dacă este marcată de neînțelegeri și acuzații interne, diverse facțiuni, dar mai ales de asocieri cu structuri ce se remarcă prin idei și concepții extreme sau care tind spre limite extremiste. În ceea ce mă privește, nu îmi voi asuma niciodată astfel de orientări.
Am și anunțat foarte clar că nu voi mai fi parte a proiectului naționalist lansat de Partidul România Unită în august 2016, dacă voi constata că acesta capătă accente la un asemenea nivel. Din păcate, în opinia mea, chiar asta se întâmplă în prezent.
De aceea, informez public pe toți cei interesați că am demisionat din calitatea de membru al Partidului România Unită, pentru fi consecvent cu propriile mele angajamente, dar și cu concepțiile de stânga pe care le-am avut toată viața. Nu este în intenția mea să formulez critici pentru hotărârile #PRU la nivel național, iau doar act de evoluția evenimentelor și decid în consecință cu privire la drumul meu în politică. Rămân un naționalist de stânga doar în sufletul meu, nu mă voi schimba niciodată, și nu aș putea să fiu asociat cu o formațiune din zona de extremă dreapta, nici chiar la nivel declarativ.
Sunt așadar din nou independent și determinat pentru a mă implica în proiecte de interes general.
Vreau să mulțumesc tuturor colegilor din Organizația #Prahova a Partidului România Unită care m-au onorat cu încrederea și sprijinul lor. Sunt oameni deosebiți, care merită din plin toate aprecierile, și vor avea întotdeauna stima și prietenia mea !”, a scris Daniel Savu pe Facebook.

Daniel Savu, fost senator PSD, este unul dintre cei mai “vechi” politicieni din Prahova, care a fost ani de zile “marioneta” mogulului Sebastian Ghiță, până când acesta din urmă a dispărut, iar acum Savu se pare că își caută un nou “stăpân”.

Potrivit republikanews.ro, Daniel Savu își joacă ultima carte, a traseismului politic, și încearcă cu disperare să facă pace cu PSD, jurându-le credință lui Mircea Cosma, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, și lui Vlad Cosma, fost deputat PSD, care după plecarea lui Sebastian Ghiță au rămas cei mai influență oameni din PSD Prahova.

Republikanews.ro i-a realizat profilul politicianului Daniel Savu, de la activitatea sa în cadrul PSD, până la momentul actual în care își negociază posturi “călduțe” pentru el și apropiați, tot în cadrul PSD. Iată ce spune publicația:

“Daniel Savu, fost senator PSD, este unul dintre cei mai “vechi” politicieni din Prahova, care a fost ani de zile “marioneta” mogulului Sebastian Ghiță, până când acesta din urmă a dispărut, iar acum Savu se pare că își caută un nou “stăpân”.

După ce ani de zile a fost membru PSD, în luna martie a anului trecut, fostul ofițer SRI, Daniel Savu a demisionat din partid, ca urmare a deciziei colegilor săi de a nu-l lăsa să candideze pentru Primăria Ploiești, preferat fiind Cristian Ganea, pe baza unui sondaj intern al partidului. Înainte de rezultatul sondajului, Savu declara că el nu iese cu Ganea pe stradă. După sondaj a sucit-o ca la Ploiești, acesta afirmându-și sprijinul. Asta a durat doar până i-a dat Ghiță ordinul de luptă. Savu și-a dat demisia din PSD după 16 ani de activitate în partid și s-a avântat la luptă pentru interesele mogulului.

Inițial, Savu a încercat să candideze din partea PSRO, partidul lui Mircea Geoană, dar Mihai Apostolache, președintele filialei prahovene a partidului a explicat că i-au respins candidatura. Fără altă soluție, sub îndrumarea lui Sebastian Ghiță, Savu a candidat independent la Primăria Ploiești, susținut din umbră de “mogulul-păpușar”, rolul său fiind unul singur: trădarea PSD până într-acolo încât să saboteze alegerile locale. Concret, Savu a rupt din voturile PSD pentru Primăria Ploiești, contribuind la pierderea alegerilor de către Cristian Ganea, candidatul social-democrat, lucru dovedit chiar de către Savu printr-o postare pe Facebook imediat după alegeri.

”Prin candidatura ca independent, pe care o consider corectă şi necesară, am vrut să demonstrez că întotdeauna poate exista o alternativă şi să dau un semnal pentru eliminarea intereselor obscure de la vârful administraţiei. Practic, am vrut să opresc o grupare de tip mafiot să se alimenteze din banul public.”, scria la acel moment Daniel Savu pe pagina sa de socializare.

El face referire cu siguranță la PSD Ploiești, organizație pe care, cu ajutorul lui Sebastian Ghiță, a încercat s-o saboteze din toate puterile. Savu a negat public sprijinul lui Ghiță, dar faptele din campanie au vorbit de la sine.

Toate chioșcurile “Prahova” de difuzare a presei, societate controlată de Ghiță, aveau expuse pliantele electorale ale lui Savu. În plus, cel mai grăitor exemplu este cel al call-center-ului de care Savu s-a folosit în campanie pentru ca ploieștenii să fie sunați și întrebați ce candidat susțin, întrucât o astfel de investiție depășește peste 10.000 euro, bani care nu se scot din pariuri, slăbiciunea lui Daniel Savu, dar se scot ușor din “buzunarul” lui Sebi Ghiță. De parcă lucrurile nu erau deja evidente, Savu a participat la dezbateri la Radio Prahova, iar în ziarul Prahova au fost publicate atacuri la adresa lui Cristian Ganea, cele două entități media aparținând unor apropiați ai mogulului.

De reamintit este și că slugărnicia lui Savu față de “stăpânul” Ghiță a mers atât de departe, încât la ordinele mogulului a încercat să mituiască un fost ofițer SRI. Aceea a fost dovada că Savu nu are limite atunci când ascultă orbește ordinele mogulului Ghiță, printr-un pasaj din denunțul făcut de col. SRI (r) Gulianu Florin pe data de 24.09.2014. Fostul ofițer SRI Florin Gulianu povestește cum Daniel Savu a încercat să-l mituiască, pentru a-l determina să își retragă toate petițiile, plângerile și sesizările depuse la Parchetul General, la C.N.S.A.S., la Comisia SRI și la Curtea de Apel Ploiești.

Pe Daniel Savu și Sebastian Ghiță i-au legat ani de prietenie, iar în 2012, când Savu candida pentru un mandat de senator în Colegiul Slănic, alegătorii săi au primit tigăi plătite de Sebastian Ghiță, după cum au arătat procurorii DNA. Aceștia au descoperit că o sumă de 111.600 lei a fost utilizată pentru plata unui număr de 12.000 tigăi, dobândite fără documente legale, și a inscripționării lor cu textele: Ghiță Sebastian Aurelian Colegiul nr. 4 deputați– 7.525 buc și Savu Daniel Colegiul nr. 2 senatori. Achiziția și livrarea celor 12.000 tigăi, operațiuni fictive, au fost dispuse, inclusiv efectuarea plăților, de Sebastian Ghiţă. Din păcate pentru cei din Colegiul Slănic, după patru ani de stat în Parlament din postura de senator, Daniel Savu nu a fost niciodată văzut la față. Senatorul a preferat să apară la televizor unde dezbătea teme anti-DNA, anti-Băsescu, anti-orice.”

Citește mai departe aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here