fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Doi primari prahoveni au dat în judecată propriile primării pentru salarii mai mari

Citește Și

- Reclamă -

Doi primari ai unor orașe din Prahova au dat în judecată propriile primării pentru salarii mai mari.

Este vorba despre Costea Daneluș (PSD), primarul din Slănic, și despre Dragoș Niță (PNL), primarul orașului Plopeni. Cei doi primari, alături de viceprimari, au chemat în instanță chiar primăriile pe care le reprezintă și le conduc, nemulțumiți că Guvernul a înghețat indemnizațiile.

Dragoș Niță, primarul din Plopeni, este cel care la alegerile locale din 2020 i-a luat în spațiu pe Iulian Dumitrescu și Dumitru Tudone, liderii PNL Prahova, pentru ca aceștia să poată candida pe listele din Prahova. Dumitrescu și Tudone și-au făcut acte că locuiesc în apartamentul lui Dragoș Niță din Plopeni, întrucât nu aveau buletine de Prahova și nu puteau fi aleși aici. Reamintim că recent Iulian Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar de DNA București într-un dosar de corupție și a primit interdicție de a-și mai exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova. Atribuțiile sale de la CJ au fost preluate de vicepreședintele Dumitru Tudone.

- Reclamă -

Revenind la cazul primarilor care și-au dat în judecată propriile UAT-uri pentru salarii mari, primarul din Slănic a declarat pentru digi24.ro: ”Păi ce, profesorii și medicii mănâncă cu două guri și noi doar cu una?”.

Potrivit sursei citate, care citează președintele Asociației Comunelor din România, un primar în funcție nu își poate da în judecată propria instituție. În paralel, și avocați susțin că primarii nu au cum să obțină banii pe care îi vor cât timp Ordonanțele de Urgență ale Guvernului privind plafpnarea indemnizațiilor și salariilor nu sunt declarate neconstituționale.

Costea Daneluș, primarul din Slănic, a dat în judecată Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) pe care o conduce încă de anul trecut. Reporterii Digi24 l-au întrecat dacă nu cumva s-a dat singur în judecată, dar răspunsul acestuia a fost categoric, că primarul și instituția pe care o conduce sunt lucru complet diferite. În plus, un consilier personal al primarului le-a mai precizat reporterilor că nu primarul Daneluș a dat în judecată UAT-ul, ci cetățeanul Daneluș.

- Reclamă -

Și primarul din orașul Plopeni, Dragoș Niță, a dat propriul UAT în judecată, cerând banii pe care Guvernul i-a oprit.

Alături de Costea Daneluș și Dragoș Niță, și viceprimarii din Slănic și Plopeni au dat în judecată primăriile.

Potrivit sursei citate, pe portalul instanțelor de judecată cazul celor două primării din Prahova este unic în țară. Niciun alt ales local nu a mai dat în judecată primăria pentru a primi mai mulți bani.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut