fbpx
luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Orașul Băicoi, prima localitate din Prahova unde vor fi aduse moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou

Citește Și

- Reclamă -

Orașul Băicoi este prima localitate din Prahova unde vor fi aduse moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou. Se va întâmpla pe 4 martie și va dura o oră.

Pe 13 iulie 2024, se împlinesc 250 de ani de când moaștele au fost dăruite Mitropoliei Bucureștiului de către generalul rus Ivan Saltîcov, care le-a adus de pe teritoriul Bulgariei, după războiul ruso-turc.

Pentru a-i celebra memoria și faptele creștinești, Arhiepiscopia Bucureștilor a decis ca, în acest an, moaștele sfântului să ajungă la zeci de biserici din întreaga țară.

- Reclamă -

La solicitarea Primăriei Băicoi, acestea vor poposi, pe 4 martie, la ora 8 dimineața, și la Biserica Sfinții Constatin și Elena (păstorită de preotul paroh Gheorghe Ștefănică) din localitate.

Orașul Băicoi are onoarea și bucuria să fie prima localitate din Prahova unde vor fi aduse moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou. Sfântul Sinod a decis că acestea vor sta maximum o oră la fiecare biserică inclusă în pelerinaj, pentru a putea fi văzute de un număr cât mai mare de credincioși din toată țara. Luni 4 martie, la ora 8 dimineața, băicoienii care vor să se închine la moaște sunt așteptați la biserica Sf. Constatin și Elena, unde sunt rugați să respecte indicațiile primite din partea organizatorilor.” – a precizat primarul Marius Constantin.

Sursa: zdp.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Video – PNL vrea să mărească prețul la gigacalorie în Ploiești

Prezent la întrunirea consilierilor județeni, pentru a cere lămuriri în legătură cu subfinanțarea Ploieștiului, primarul Andrei Volosevici a fost...
Sari la conținut