O femeie în vârstă de 66 de ani a murit la începutul lunii octombrie după ce a fost plimbată între patru spitale din Prahova, deși avea nevoie urgentă de Terapie Intensivă. Au trecut două săptămâni de atunci, iar soțul femeii continuă să ceară să se facă dreptate și spune că încă nu a primit nicio explicație din partea medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. 

Cecilia P., o femeie în vârstă de 66 de ani din Breaza, a murit la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, după ce a fost plimbată cu ambulanța între patru spitale din Prahova. Femeia a fost diagnosticată cu COVID-19 în data de 12 septembrie, zi în care a și fost internată la Spitalul Movila din Ploiești, secție exterioară de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. A rămas internată aici 16 zile, timp în care a primit tratament adecvat, a avut nevoie inclusiv de suport de oxigen, dar nu de Terapie Intensivă.

Pe 28 septembrie a fost externată, dar starea ei s-a agravat brusc în noaptea de 2 spre 3 octombrie. Avea dureri abdominale acute și alte simptome care i-au determinat pe cei apropiați să solicite Ambulanța. A fost transportată inițial la Spitalul Municipal din Câmpina, unde i s-a făcut ecograf și un set de analize, iar rezultatul a scos la iveală prezența bacteriei Clostridium Difficile, o bacterie extrem de agresivă care poate duce inclusiv la deces.

Femeia a fost preluată de o ambulanță și transferată mai întâi la un spital privat din oraș, care a refuzat internarea pe motiv că nu are medici specialiști în tratarea afecțiunilor de care suferea Cecilia P. De la spitalul privat, ea a fost transferată la Spitalul Orășenesc Băicoi unde a fost primită, doar că starea de sănătate s-a agravat, iar medicul de gardă a solicitat transferul la Spitalul Județean din Ploiești. Aici, Cecilia a fost consultată în curtea spitalului, direct în Ambulanță și retrimisă la Băicoi, nefiind considerată un caz critic.

Ambulanța s-a întors la Spitalul Orășenesc din Băicoi, însă aici medicul a constatat că starea de sănătate s-a agravat și mai tare, iar pacienta avea nevoie urgentă să ajungă într-o secție ATI și a retrimis-o la Spitalul Județean din Ploiești. După tot acest periplu între spitale, fără să primească ajutor medical, Cecilia P. a murit dimineața următoare.

A lăsat în urmă un soț, copii și nepoți care cer acum să se facă dreptate, iar cei vinovați să plătească. Soțul femeii a discutat cu reporterii ziarului Incomod și ne-a spus că Ceciliei i s-a refuzat o ultimă șansă la viață. Chiar dacă nu poate garanta nimeni că femeia ar fi trăit dacă ar fi fost internată la ATI, ar fi existat totuși o șansă ca astfel viața ei să nu se termine atunci.

Bărbatul a făcut o plângere la Poliția Prahova și așteaptă ca autoritățile să facă lumină în acest caz. La solicitarea ziarului Incomod, Biroul de Presă al Poliției Prahova ne-a transmis că polițiștii fac cercetări în cadrul unui dosar penal de ucidere din culpă, cercetările fiind coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

La începutul lunii octombrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești anunța că a fost deschisă o anchetă internă în acest caz. Soțul femeii a transmis o scrisoare deschisă, extrem de emoționantă, în care a precizat că deși au trecut mai bine de două săptămâni încă nu a primit nicio informație referitoare la anchetă.

Redăm mai jos integral scrisoarea soțului Ceciliei:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here