fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Dosar penal pentru depozitare ilegală de deșeuri periculoase la Târgșorul Vechi

spot_img

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

După ce Ziarul Incomod a făcut dezvăluiri despre cea mai recentă ”afacere” cu gropile fostelor balastiere de la Târgșorul Vechi, IPJ Prahova a demarat cercetări. După primele verificări, a fost întocmit și primul dosar penal.

La începutul acestei luni, Ziarul Incomod, a reușit ca într-un timp relativ scurt, să strângă dovezi cu privire la depozitarea ilegală a deșeurilor într-o fostă balastieră de pe raza comunei.

- Reclamă -

Groapa fostei balastiere a fost închiriată de la Primăria Târgșorul Vechi de către un om de afaceri din Ploiești. Pentru că circulau zvonuri potrivit cărora în această groapă ar urma să fie depozitate deșeuri, în proiectul de hotărâre privind închirierea, au fost făcute mențiuni extrem de clare:

”Se aprobă închirierea cu drept de superficie prin licitație publică a unor terenuri în suprafață utilă de 49.868 mp și 49.869 mp, situate în comuna Târgșorul Vechi, sat Târgșorul Vechi, T 14 Parcela A 99/2, nr. Cadastral 29181 și 29182, doar pentru ecologizare și transformarea lor în : pădure, livadă, bălți și crescătorii piscicole, parcuri de panouri fotovoltaice, excluzând umplerea acestora cu diverse materiale, fără depozitarea/prelucrarea de deșeuri de orice fel!”

Numai că, la puțin timp după închiriere, un localnic a surprins cu telefonul mobil, într-o seară, 8 camioane care descărcau ceva în groapă. Totul după ora 21, pe întuneric, pentru ca ”operațiunea” să nu fie vizibilă.

- Reclamă -

Lucrurile au evoluat rapid, iar la câteva zile în groapă a apărut și un excavator care s-a apucat să amenajeze drum auto de acces în groapă.

Detalii despre toate aceste aspect, aici: Deșeuri aruncate în gropi de gunoi ilegale la Târgșorul Vechi ”Mafia deșeurilor” tolerată de Poliția Prahova și Garda de Mediu

După publicarea reportajului, IPJ Prahova a dispus verificări.

Pe fir au intrat cei de la Serviciu Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Aceștia au deschis un dosar penal pentru ”depozitarea deșeuri periculoase”. Ancheta nu se oprește însă aici. Polițiștii au cerut sprijinul comisarilor de la Garda de Mediu Prahova, urmând a fi făcut un control comun, mai ales pentru identificarea celor care au depozitat acolo deșeurile.

- Reclamă -

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img