Ziarul Incomod continuă seria dezvăluirilor despre activitatea firmei Eco Burn, care are ca obiect de activitate procesarea deșeurilor periculoase și funcționează pe platforma Parcului Industrial Brazi.

Ancheta Ziarului Incomod a început după ce am primit imagini șocante cu viermi și substanțe posibil periculoase care au ajuns pe un drum cu acces public din incinta Parcului Industrial Brazi.

 

DETALII AICI: Situație revoltătoare la Brazi! Viermi în stradă și miros persistent de cadavru de la o firmă care procesează deșeuri

 

Pe parcursul anchetei, aveam să aflăm detalii înfiorătoare. Viermii au ajuns până în curțile firmelor din zonă și chiar la o unitate de cazare, din care clienții au fugit înspăimântați.

Mirosul care persită în zonă și fumul degajat în procesul de incinerare al deșeurilor organice care provin inclusiv de la spitale sunt insportabile.
Angajații formelor din zonă se plâng frecvent că au stări de rău, iar unul dintre ei a fost transportat de urgență la spital.
Ziarul Incomod a stat de vorbă cu oamenii și a obținut și fișa medicală a muncitorului care a ajuns la spital.

Ziarul Incomod a publicat, la momentul respectiv, și răspunsurile venite din partea autorităților cu competențe de control în acest caz. Garda de Mediu n-a găsit nimic în neregulă la primul control efectuat după sesizarea depusă de reporterii Incomod.

Eco Burn are legături la Garda Națională de Mediu

Potrivit surselor noastre, firma Eco Burn ar fi controlată cu indulgență de către autorități, deși toată lumea se plânge de activitatea firmei, inclusiv directorul Parcului Industrial Brazi (DETALII AICI).

Motivul ar fi o legătură care le-ar asigura celor de la Eco Burn clemență. Fiul unuia dintre oamenii angajați de Eco Burn pe post de consilier ar fi comisar cu influență în Garda Națională de Mediu.

Potrivit surselor noastre ar fi vorba despre fiul lui Sergiu Ioan Radu, persoană care apare într-un proces verbal ca fiind reprezentant al Eco Burn.

Procesul verbal se referă la un control solicitat de Prefectura Prahova la Eco Burn, ca urmare a anchetei Ziarului Incomod.

Spre deosebire de controlul precedent, acum a fost trecut în raport prezența mirosului “dezagreabil”. De asemenea, raportul constată că societatea nu a salubrizat zona conform indicațiilor primite de la DSP Prahova anterior și că, pe platformă, s-a constatat prezența unor deșeuri depozitate necontrolat și neetichetate.

Procesul verbal a fost întocmit de 20 august.

Revenim la legăturile ciudate pe care le are Eco Burn la Garda Națională de Mediu.

Sursele noastre susțin că fiul lui Sergiu Radu, consilier în cadrul firmei Eco Burn, este Mihai Alexandru Radu, pe care l-am regăsit printre comisarii de la Comisariatul General al Gărzii de Mediu

Totodată, sursele noastre susțin că doi colegi de-ai lui Alexandru Radu, Mihai Ionuț Gruia și Marian Borondel efectuează des controale în Prahova, cei trei fiind prieteni.

Mihai Gruia a fost la ultimul control făcut la Eco Burn, dar măsurile au fost derizorii (vezi procesul verbal).

Sursele Incomod susțin că există gropi de gunoi în Prahova în care sunt îngropate materiale incinerate care conțin substanțe deosebit de periculoase și care ar trebui depozitate, de fapt, în condiții speciale!

În cenușa aceasta s-ar regăsi dioxină și freon, dar și alte substanțe potențial letale.

Aceste substanțe periculoase provoacă stări de rău și, inhalate în cantitate mare, pot provoca rapid decesul!

Vom reveni cu noi informații legate de acest subiect.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here