fbpx
joi, februarie 22, 2024
spot_img

FAKE NEWS: „Salariile angajaților primăriei Ploiești vor fi reduse cu 25%”. Primarul Adrian Dobre dezminte: „Ganea nu era în deplinătatea facultăților mintale când a făcut declarația?!”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Un fake news pune pe jar angajații primăriei Ploiești! Pe mai multe site-uri de știri naționale a apărut un comunicat de presă care anunță că primarul PNL Adrian Dobre a tăiat toate sporurile angajaților primăriei Ploiești, reprezentând 25% din salariu. Comunicatul este neasumat, nefiind semnat de nicio persoană, ori formațiune politică sau instituție, însă are la final o declarație din partea viceprimarul PSD Cristian Ganea care îl atacă pe primarul Dobre spunând că acesta a tăiat sporurile pentru toată lumea, cu excepția sa.

Contactat de redacția ziarului Incomod pentru un punct de vedere, primarul Adrian Dobre l-a atacat dur pe viceprimarul Cristian Ganea spunând că cineva ar trebui să-l întrebe dacă era în deplinătatea facultăților mintale când a făcut această declarație, pentru că modificările salariale se fac de către consiliul local, nu de către primar (citiți declarația integrală după comunicat).

- Reclamă -

Iată comunicatul care circulă pe mai multe site-uri naționale de știri:

Primăria Ploieștiului a intrat oficial în austeritate: după ce, în ședințele de consiliu, a amenințat în mod repetat cu reduceri substanțiale de salariu, edilul Adrian Dobre a tăiat toate sporurile angajaților instituției, sub motivul slabei performanțe în atragerea fondurilor europene. Tăierile, care reprezintă 25% din salariu, nu s-au aplicat, însă, primarului Dobre – în calitate de șef, Adrian Dobre și-a păstrat veniturile salariale neatinse, tăindu-le doar pe cele ale colegilor lui.

Înțelegem de aici că primarul își evaluează activitatea ca fiind foarte bună și că nu-și reproșează că la preluarea mandatului său a pus pe linie moartă sau a dat afară exact funcționarii specializați pe accesarea fondurilor europene – cu rezultate care s-au văzut în pragul iernii trecute, când, fără subsidiile indirecte rezultate din fondurile UE, primăria s-a trezit în cod roșu de faliment.

- Reclamă -

Ploieștenii au fost, atunci, pe punctul să rămână fără încălzire, transport public și servicii de salubritate. În fața acestui fapt, primarul a cerut consiliului local acceptul pentru demararea unui împrumut de 50 milioane euro și alocarea, în regim de urgență, a unui milion de lei din fondul municipal de investiții.

Primarul se laudă, însă, cu Parcul Municipal din oraș, pe care-l prezintă ca marea realizare din timpul mandatului său. Și în acest caz Adrian Dobre uită să precizeze că inaugurarea parcului s-a făcut înainte să devină primar, respectiv în mai 2016, și că, după ce și-a preluat mandatul, a blocat angajările pentru mentenanța parcului, răstimp în care parcul s-a părăginit: iarba a invadat aleile, bateriile performante ale instalațiilor de irigații au ieșit din uz, iar pompele de apă și jocurile de lumini de la fântâna arteziană s-au stricat.

Viceprimarul Cristian Ganea l-a acționat în judecată pe Adrian Dobre: „Primăria Ploiești e în prag de colaps. Pe vasul care se scufundă, căpitanul Adrian Dobre și-a păstrat pentru sine barca de lux ca să se salveze, respectiv și-a păstrat salariul întreg. Înțeleg că are o părere superlativă despre prestația sa ca primar – dar tot ar trebui să-i sune dubios. Dacă facem economie la buget, trebuie să ne sacrificăm cu toți.”

Reacția primarului Adrian Dobre a fost una furtunoasă la adresa viceprimarului Cristian Ganea:

- Reclamă -

„De obicei nu dau sfaturi, dar cred că cel mai bine ar fi ca toată lumea să-l sune pe acest domn Ganea să-l întrebe dacă atunci când a făcut declarația era în deplinătatea facultăților mintale, pentru că toți știm că orice modificare de organigramă, de salariu, se face prin votul Consiliului Local, nu din pixul primarului și toți știm că există o majoritate PSD în Consiliul Local. Probabil că supărarea a fost atât de mare încât le-a luat mințile (n.r.: celor din PSD), iar din câte știu, el (n.r.: Cristian Ganea) a dat în judecată primăria pentru sporul de 25% și a pierdut. Probabil că și asta l-a supărat și i-a întunecat mințile, ori probabil are o perspectivă deosebită asupra personalității sale care se multiplică, el se consideră toți angajații. În primul rând nu există acest spor de 25%, există doar un spor pentru proiectele pe fonduri europene, care se acordă în funcție de numărul de proiecte la care este implicată fiecare persoană, dar din câte îmi amintesc chiar PSD a tăiat acest spor prin hotărâre de Consiliu Local”, a declarat primarul Adrian Dobre pentru ziarul Incomod.

Reporterii Incomod l-au contactat și pe viceprimarul Cristian Ganea pentru un punct de vedere, dar acesta nu a răspuns la telefon.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Vom avea alegeri comasate în iunie. Ce au decis liderii coaliției

În urmă cu puțin timp, liderii PSD și PNL au făcut o declarație comună prin care anunță comasarea alegerilor...
spot_img
Sari la conținut