Ionel Șerbănoiu, un bărbat din Dâmbovița, a fost condamnat printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Ploiești, la șase ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de trafic de minori. Bărbatul, vânzător de pepeni, a obligat o adolescentă din Câmpina să se prostitueze cu peste 35 de bărbați în decurs de trei nopți.

Individul, agricultor, a cunoscut-o pe fată în Prahova, în vara anului 2017. Acesta a luat-o sub ”protecția” lui mai întâi să-l ajute la târgul din Băicoi unde vindea pepeni, iar ulterior a dus-o la locuința lui din comuna dâmbovițeană Lungulețu cu promisiunea că o va plăti dacă îl va ajuta în gospodărie. Provenind dintr-o familie săraca, adolescenta a acceptat și a plecat în Dâmbovița cu noul ei ”protector”. A fost cazată în casa bărbatului în care mai locuiau soția acestuia și copilul celor doi, un băiat în vârstă de 10 ani la acea dată.

Încă din prima noapte, Șerbănoiu i-a luat fetei hainele și telefonul mobil, a îmbrăcat-o cu o rochie de-a soției sale și a obligat-o să întrețină relații sexuale cu clienți pe care tot el îi găsea, în general agricultori din zonă. Timp de trei nopți, fata (în vârstă de 13 ani și 9 luni la acea dată) a fost forțată să întrețină relații sexuale cu 35-40 de bărbați, iar actele sexuale se petreceau în tractoare sau în mașini agricole, pe câmp. În tot acest timp, Șerbănoiu supraveghea tot din mașina lui, parcată la marginea câmpului, iar banii, câte 90 de lei de client, îi încasa tot el.

Adolescenta a reușit să scape din acest coșmar cu ajutor băiatului de zece ani al traficantului. Copilul i-a adus fetei telefonul mobil, iar aceasta a reușit să ia legătura cu un prieten din Câmpina căruia i-a cerut să vină să o salveze.

Șerbănoiu a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT Ploiești care l-au trimis în judecată pentru trafic de minori în iunie 2020. Dosarul s-a judecat pe fond la Tribunalul Prahova, instanță care a dat și condamnarea de șase ani de închisoare pe numele traficantului de copii.

Această primă sentință a fost contestată la Curtea de Apel Ploiești, însă judecătorii au respins, marți 26 aprilie 2022, apelul traficantului, menținând condamnarea de șase ani dată de tribunal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here