fbpx
miercuri, mai 31, 2023

Final de proces în cazul insulei Belina, fieful lui Liviu Dragnea. Fostul ministru Sevil Shhaideh ar putea primi condamnare

Citește Și

- Advertisement -

Fostul ministru Sevil Shhaideh ar putea fi condamnată în dosarul care vizează insula Belina, după ce luni, 24 ianuarie, s-a terminat procesul. Un procuror DNA a cerut condamnarea fostului ministru la o pedeapsă orientată spre mediu, pentru abuz în serviciu, în dosarul privind trecerea Insulei Belina din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea CJ Teleorman. În cazul infracțiunii de abuz în serviciu legea prevede o pedeapsă între 2 și 7 ani. Reamintim că insula Belina devenise fieful fostului șef PSD Liviu Dragnea.

Procurorul de ședință a susținut că încălcarea legii de către Servil Shaidehh a creat prejudicii și o neîncredere în instituțiile statului.

- Advertisement -

Tribunalul București a rămas în pronunțare și a stabilit ca pe 27 martie să fie dictată o primă decizie, care poate fi contestată cu apel.

Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.

Potrivit anchetatorilor, Insula Belina şi Braţul Pavel, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, astfel că nu puteau fi trecute în proprietatea unui Consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.

- Advertisement -

Sursa: g4media.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Greva profesorilor: Sindicatele au respins oferta Guvernului

Sindicaliștii din Educație au respins oferta Guvernului, de mărire a salariului cu 1.000 de lei brut pentru profesori și...

Mai Multe Articole Ca Acesta