Abandonată de autoritățile publice locale de mai bine de zece, clădirea fostei băi publice aflată pe strada Romană din Ploiești se află într-un amplu proces de modernizare și consolidarea.

În prezent, Primăria Ploiești a finalizat igienizarea interioară și exterioară și dorește ca acest spațiu să fie pus în valoare.
Potrivit primarului Andrei Volosevici, clădirea respectivă ar urma să fie folosit pentru amenajarea unui centru de socializare dedicat persoanelor în vârstă.

”Inițial am dorit ca acel spațiu să-l folosim ca și arhivă. Acum nu mai are rost deoarece vom ducea respectiva arhivă în cadrul Parcului Industrial Ploiești . Intenționăm să mergem pe varianta amenajării unui centru de bătrâni. Se pare că acel spațiu nu are probleme din punct de vedere al structurii de rezistență, ci este pur și simplu dărăpănată. În prezent respectiva clădire a fost ecologizată și are expertiză tehnică. Vom mai efectua o astfel de expertiză pentru a fi siguri că nu sunt probleme”, ne-a declarat primarul Andrei Volosevici.

În prezent băile publice nu-și mai au rostul, ele fiind concepute în perioada în care Ploieștiul nu avea o rețea de apă extinsă, astfel că spațiul va fi valorificat de municipalitate, iar cea mai bună destinație găsită este aceea creării unui centru de socializare dedicat persoanelor în vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here