Locuitorii din Valea Călugărească se plâng de mai bine de un an de calitatea apei potabile. Oamenii spun că s-au îmbolnăvit de stomac, iar instalațiile termice s-au defectat din cauza impurităților. Ziarul Incomod a solicitat Direcției de Sănătate Publică Prahova numărul de teste efectuate anul acesta, cât și rezultatele analizelor. 

Reporterii Incomod au stat de vorbă cu oamenii din  Valea Călugărească. Aceștia ne-au spus că unii dintre ei s-au îmbolnăvit de stomac din cauza apei care curge la robinet.

De asemenea, am primit fotografii cu componente ale instalațiilor din locuințe distruse sau înfundate din cauza impurităților din apa potabilă.

Ziarul Incomod a solicitat DSP Prahova date referitoare la controalele efectuate la Valea Călugărească, precum și rezultatele testelor la probele recoltate.

Astfel, în primele trei luni ale anului, DSP a efectuat trei controale, unul în ianuarie și două în luna martie după cum reiese din documentele pe care le prezentăm mai jos.

În luna aprile, până la data la care a fost înregistrată solicitarea Ziarului Incomod, DSP Prahova mai făcuse un control.

Conform informațiilor furnizate de DSP Prahova, în urma testelor au fost depistate numai doi parametri neconformi: prezența fierului și a manganului.

În rest, apa corespunde parametrilor de potabilitate, susține DSP Prahova.

Trebuie menționat însă că rezultatele sunt valabile pentru probele recoltate de DSP din rețea, la momentul controlului, care nu coincide neapărat cu perioada în care apa curge maro la robinet.

De altfel, din discuțiile cu oamenii din Valea Călugărească, a reieșit că DSP nu vine să recolteze oricând.

Primăria se roagă de noi să facem petiții cât mai multe…că și ei au sesizat DSP-ul și degeaba.. Se roagă primăria de noi să mai facem și noi sesizări la Sanepid…

Răspuns DSP: Noi facem doar lunea recoltări de probe, nu te putem ajuta!“, este mesajul pe care l-am primit de la un cititor din Valea Călugărească.

DETALII AICI: FOTO: Apă murdară la robinet, în Valea Călugărească. Oamenii, umiliți de DSP și de firma de distribuție a apei potabile

Potrivit acelorași date transmise de DSP Prahova, a rămas ca Primăria Valea Călugărească și operatorul care furnizează apa să elaboreze un plan pentru remedierea situației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here