fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

FOTO: Percheziții în Prahova. Ce se mai fură la noi: Motoare de sonde, panouri fotovoltaice și hamuri de cai

Citește Și

- Reclamă -
Polițiștii prahoveni au efectuat, marți dimineață, percheziții în patru cauze penale, furt din locuință, tâlhărie, tâlhărie calificată și furt de componente de telecomunicații.

„În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județele Prahova și Brașov, într-un oraș și 3 comune, în vederea documentării activității infracționale a mai multor persoane bănuite de furt din locuință, tâlhărie, tâlhărie calificată și furt de componente de telecomunicații.

Activitațile de astăzi au constat în instrumentarea a 4 cauze penale.

- Reclamă -

Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Drajna au efectuat 2 percheziții domiciliare în comuna Predeal Sărari, la persoane bănuite de tâlhărie calificată. 3 bărbați cu vârstele cuprinse între 25 și 40 de ani au fost conduși la sediul unității, pentru audieri”, a transmis IPJ Prahova.

Motor de sondă furat la Predeal-Sărari

Doi dintre cei vizați de perchezițiile de marți au furat, nici mai mult nici mai puțin decât un motor de sondă din zona parculului petrolier din localitatea Predeal-Sărari.

Cei doi au fost prinși de paznic, l-au amenințat pe om și au plecat cu motorul de sondă. În acest caz, polițiștii au ridicat un ATV și o mașină folosite la „lovitură”.

- Reclamă -

„În noaptea de 27 martie a.c., polițiștii Orașului Vălenii de Munte au fost sesizați de către un agent de securitate, cu privire la faptul că în timp ce patrula în zona parcului petrolier, din comuna Predeal-Sărari ar fi surprins două persoane necunoscute, care sustrăgeau un motor de la una dintre sondele dezafectate. Agenții de securitate le-au solicitat acestora să se oprească, însă au continuat deplasarea, amenințând cu acte de violență.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 4.000 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și indisponibilizate un autovehicul și un ATV, în vederea continuării cercetărilor”, a transmis IPJ Prahova.

- Reclamă -
Panouri fotovoltaice și componentele unui releu din Drajna

La Drajna, un bărbat de 51 de ani este anchetat pentru furtul unor echipamente de la un releu de telecominicații.

Omul a luat tot ce a putut: panouri fotovoltaice, cablurile de interconectare, baterii de 200 amperi, controler Venus Victron, încărcător solar Victron, cutie metalică de distribuție și redresori. Valoarea echipamentelor este de aproximativ 40.000 de lei.

„Tot polițiștii Secției de poliție rurală Drajna, în vederea documentării unei activități infracționale, în cadrul unui dosar penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de componente și telecomunicații, au efectuat o percheziție domiciliară într-o comună din Prahova, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 51 de ani.

Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 22 martie a.c., o societate comercială cu obiect de activitate telecomunicații a sesizat faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe dispozitive și echipamente, ce se aflau într-un releu situat, în comuna Izvoarele.

Prejudiciul cauzat este de 40.000 de lei.

În urma percheziției au fost identificate o parte din bunurile sustrase, fiind lăsate sub custodia proprietarului, până la terminarea cercetărilor”, se mai arată în comunicatul IPJ Prahova.

Tâlhar calificat la 18 ani

Printre cei vizații de prechezițiile de marți se află și un tânăr de 18 ani. Acesta i-a luat unui copil telefonul din mână, în parcul din Plopeni.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Plopeni au efectuat o percheziție domiciliară la o persoană bănuită de tâlhărie. Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost condus la sediul unității pentru audieri.

În fapt, la data de 25 martie a.c., în jurul orei 17.30, aflându-se într-un parc din oraș, unui minor i-ar fi fost sustras telefonul mobil din mână, de către o persoană necunoscută, prin amenințare cu acte de violență, ulterior acesta fugind într-o direcție necunoscută.

În urma percheziției a fost identificat și ridicat telefonul mobil sustras”, au transmis polițiștii.

Un tânăr de 21 de ani a furat drujbe și hamuri pentru cai

Altă percheziție a fost efectuată de polițiștii prahoveni în Brașov, pentru furt calificat. Un tânăr de 21 de ani este suspectat că a furat două drujbe și hamuri pentru cai din gospodăria unui bărbat din Bușteni.

„Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Bușteni au efectuat o percheziție domiciliară în județul Brașov la o persoană bănuită de furt calificat. Un tânăr, în vârstă de 21 de ani va fi condus la sediul unității în vederea audierii.

În fapt, la data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul stațiunii Bușteni au fost sesizați de către un bărbat din stațiune despre faptul că în cursul nopții, persoane necunoscute i-ar fi sustras din locuință două motofierăstraie și două hamuri pentru cai.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 10.000 de lei”, arată IPJ Prahova.

Prejudiciul în toate cele 4 cauze este de aproximativ 56.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...