fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
23.4 C
Ploiești
spot_img

FOTO: Polițiștii, în autobuze. Călătorii, învățați cum să se ferească de hoții din buzunare

Citește Și

- Reclamă -

În cadrul unei campanii intitulate „Ai grijă de buzunarul tău”, polițiștii din cadrul IPJ Prahova au discutat cu cei care folosesc mijloacele de transport în comun din Ploiești.

„În continuarea activităților desfășurate cu ocazia săptămânii „Prevenirii Criminalității”, ziua de miercuri, 24 mai, a fost dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

În acest sens, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, au organizat acţiuni preventive pe traseele mijloacelor de transport în comun din municipiul Ploiești, oferind cetăţenilor informații despre măsurile de prevenire pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din buzunare, poșete sau genți.

- Reclamă -

Polițiștii și-au propus să conștientizeze interlocutorii că, întotdeauna, infractorii vor încerca să profite de oportunitățile de context, astfel că un portofel lăsat la vedere, un telefon în buzunarul de la spate, sau o geantă lăsată nesupravegheată oferă posibilitatea celor „certați cu legea” să acționeze cu ușurință.

În cadrul acțiunii de ieri, polițiștii au prezentat cetățenilor întâlniți în mijloacele de transport în comun un videoclip prin care sunt „ilustrate” cele mai cunoscute metode folosite de hoții de furturi din buzunare/genți.

Astfel, campania AI GRIJĂ DE BUZUNARUL TĂU inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova va rula pe monitoarele amplasate în majoritatea mijloacelor de transport în comun din municipiul Ploiești, în speranța că cetățenii vor reține informațiile transmise de polițiști și vor deveni mai vigilenți și totodată mai preventivi.

Totodată, polițiștii au desfășurat o activitate informativ-preventivă și în incinta unui centru de persoane vârstnice din municipiul Ploiești, cu scopul de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor privind importanța măsurilor de protejare a locuinței.

- Reclamă -

În acest context, cetățenii au fost informați cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din locuinţă, necesitatea adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuinţa şi bunurile proprii, precum şi consecinţele neadoptării unor măsuri preventive fundamentale.

De asemenea, au fost aduse în atenţie modurile de operare cel mai frecvent utilizate de hoţi, precum şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...