Un prahovean a renunțat la haina militară pentru cea preoțească. Ștefan Georgian, un bărbat din comuna Plopu, a fost militar timp de 12 ani la unitatea din Bucov până când, în 2018, a îmbrăcat straiele preoțești.

Povestea părintelui Ștefan Georgian a fost făcută publică de Baza 2 Logistică “Valahia” pe facebook:

“Atunci când visele devin realitate, deşi la un moment dat crezi că te-ai depărtat de ele!

În perioada sărbătorilor pascale, Centrul 102 Mentenanţă “Bucov” în colaborare cu Biserica din Plopu, au împărţit alimente mai multor persoane defavorizate din localitatea prahoveană.

Acolo l-am întâlnit pe părintele Ştefan Georgian, un vechi colaborator al militarilor din Ploieşti, acesta participând la mai multe ceremoniale militare din oraş. Însă ceea ce este mai puţin cunoscut, este faptul că părintele are o colaborare mai strânsă cu Armata Română, el fiind colegul nostru aproximativ 12 ani de zile chiar la unitatea din Bucov, până prin anul 2018… când a îmbrăcat straiele preoţeşti.

Părintele ne povestea cum, deşi militar, a urmat Facultatea de Teologie, apoi masterul în acelaşi domeniu, fiind un vis de-al său încă din copilărie…dragostea faţă de Dumnezeu fiind învăţată în familie.

Vocaţia şi drumul în viaţă se spune că ni-l alegem noi, însă în spatele deciziei noastre se află Dumnezeu. În cazul părintelui Ştefan Georgian, Dumnezeu a avut o altă misiune ostăşească faţă de cea de militar, deoarece se spune că preotul este şi el un soldat… o santinelă în altarul lui!”, spun militarii pe facebook.

Atunci când visele devin realitate, deşi la un moment dat crezi că te-ai depărtat de ele!În perioada sărbătorilor…

Posted by Baza 2 Logistică "Valahia" on Friday, April 24, 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here