Peste 200 de ploieșteni s-au adunat sâmbătă în Parcul Municipal Vest pentru a participa la acțiunea demarată de Asociația Stop Poluării Orașului Ploiești, ”Plantăm un pom, salvăm un om”.

” Ne-am gândit să dăm o gură de oxigen  Ploieștiului. Este  o acține-protest mai mult. Vrem să arătăm că avem nevoie de un oraș cu aer curat.  Totodată, este și un proiect educativ, la această acțiune participând și elevi din cadrul școlilor Andrei Mureșanu și Grigorescu”, ne-a declarat Mihaela Nae, membru al asociației Stop Poluării Orașului Ploiești, care a ținut să adauge și faptul că ”Nimeni nu vorbește despre poluarea din Ploiești. Top trei cele mai poluate orașe sunt București, Iași, Brașov. Ploieștiul nici nu este menționat cu toate că din punct de vedere al poluării industriale, este cel mai poluat oraș din țară”.

”Ploieștiul este de departe unul dintre cele mai poluate orașe din România, iar din punctul de vedere al unor categorii specifice de poluanți este de departe pe primul loc. Aș putea spune că, de asemenea, ocupă un loc fruntaș în Europa. Sunt poluanți extrem de nocivi, sunt poluanți care sunt în concentrații foarte mari”, a  precizat profesorul universitar Silviu Gurlui.

Declarația integrală în materialul video de mai jos.

Iată imagini din timpul acțiunii ” Plantăm un pom, salvăm un om!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here