Frații Florea și Ion Alesu, cei doi criminali din comuna prahoveană Boldești-Scăieni, judecați pentru că au omorât în bătaie un bărbat în vârstă de 47 de ani, au fost condamnați la 15, respectiv 10 ani de închisoare. Sentința a fost dată de Tribunalul Prahova și nu este definitivă.

Instanța a decis să-i oblige pe cei doi frați criminali la plata unor daune morale în valoare de 220.000 de lei pentru rudele victimei. În plus, frații Alesu au fost obligați inclusiv la plata unei indemnizații lunare de 575 de lei pentru copilul minor al bărbatului ucis, până ce băiatul va împlini vârsta de 18 ani, adică în octombrie 2029.

Florea și Ion Alesu au fost arestați preventiv în luna august a anului trecut sub acuzația de omor. Cei doi frați erau cunoscuți în comunitate pentru ieșirile violente mai ales pe fondul consumului de alcool. De altfel și scandalul soldat cu moartea brăbatului de 47 de ani a pornit tot din cauza băuturii consumată excesiv.

Frații Alesu au fost deranjați de faptul că vecinul lor a ridicat o căpiță de fân pe terenul lor. A avut loc un scandal, iar primul care a sărit la bătaie cu furca a fost chiar victima. N-a avut însă nicio șansă. Unul dintre frați l-a lovit în cap cu un par, iar cel de-al doilea l-a înjunghiat în inimă cu un cuțit ”tip baionetă”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Victima nu a murit pe loc. A reușit să meargă pe jos din grădină până la drum, apăsând cu putere pe rana din piept. Martorii spun că l-au văzut cum se prăbușește la marginea șoselei unde și-a găsit sfârșitul.

Oamenii din Boldești se temeau de frații Alesu tocmai pentru că erau cunoscuți pentru comportamentul lor agresiv. Nu au antecedente penale, pentru că majoritatea scandalurilor aveau loc între rude care nu depuneau plângere la poliție.

Victima lor este un bărbat în vârstă de 47 de ani, tatăl unui copil minor. Se cunoștea cu agresorii, erau vecini și chiar băuse cu ei în ziua respectivă.

Solutia pe scurt:

condamnă pe inculpatul ALESU ION, la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor, faptă din data de 01.08.2020.

condamnă pe inculpatul ALESU FLOREA, la pedeapsa de 15 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor, faptă din data de 01.08.2020.

admite în parte acţiunea civilă formulată de persoanele vătămate (…) şi, în consecinţă:

Obligă inculpaţii Alesu Ion şi Alesu Florea, în solidar, la plata către aceste părţi civile a următoarelor sume de bani: – 70.000 lei, din care 20.000 lei reprezentând despăgubiri civile şi 50.000 lei daune morale – părţii civile XX;

– 50.000 lei reprezentând daune morale – părţii civile XX;

– 50.000 lei reprezentând daune morale – părţii civile XX; – o prestaţie periodică în cuantum de 575 lei lunar începând cu data de 01.08.2020 până la împlinirea vârstei de 18 ani (14.10.2029), precum şi a sumei de 50.000 lei reprezentând daune morale – părţii civile XX”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here