România va găzdui patru partide cu ocazia EURO 2020, trei meciuri din faza grupelor și o dispută din optimi. Luni a avut loc la Guvern (“Sala Transilvania”) o conferință de presă în care s-a discutat despre stadiul lucrărilor de modernizare și construcție a celor patru arene din București care vor fi incluse în turneul final de peste doi ani.

Deși face parte din proiect, “Stadionul Dinamo este posibil să nu fie finalizat până la începerea competiției”, după cum a precizat vicepremierul Paul Stănescu.

Care ar fi planul de bătaie în legătură cu cele patru arene, în viziunea CNI

“Vreau să dau o veste bună referitor la cele 4 stadioane. CNI și-a asumat construcția și finalizarea celor 4 arene. Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Steaua și Arcul de Triumf. Rapid e deja spre aprobare.

La Steaua, care va avea 30.000 de locuri, se va demola stadionul existent și va fi construit în totalitate pentru a îndeplini criteriile UEFA. Stadionul Arcul de Triumf va avea 8.000-8.500 de locuri și va costa 27 milioane de euro.

Giulești va avea o capacitate de 14.500 de locuri, valoarea va fi de 26 de milioane de euro. Studiul de fezabilitate este la CNI, ulterior va fi transmis la Guvern. Acest stadion este pe circuitul de avizare. Se va moderniza pista de atletism, sălile de sport și de atletism.

La cea de-a 4 arenă, stadionul Dinamo, au fost soluționate aspectele juridice. Acum, după aprobarea Ministerului Dezvoltării, vom demara procedura de achiziționare a studiului de fezabilitate, apoi a dreptului de construcție. Vom depune toate eforturile necesare pentru a finaliza și această arenă, dar vom vedea.

În graficul nostru, intenționăm să semnăm contractul de execuție la Steaua și Arcul de Triumf la sfârșitul lunii iunie. Ghencea va fi demolat în totalitate.

La Rapid și la Arcul de Triumf vor fi doar lucrări parțiale, sunt lucrări de reabilitare. La Rapid totul va începe, cel mai probabil, cu o lună întârziere.

La Dinamo, noul amplasament este în locul Velodromului. Acolo intenționăm să-l realizăm. Noua arenă va avea 15-16.000 de locuri” – Manuela Irina Pătrășcoiu, director CNI, citată de gsp.ro.

Unde se vor juca meciurile din grupe

Conform UEFA, meciurile din grupa A vor avea loc la Roma și Baku, cele din grupa B la Sankt Petersburg și Copenhaga, grupa C la Amsterdam și București, grupa D la Londra și Glasgow, grupa E la Bilbao și Dublin, iar grupa F la Munchen și Budapesta.

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediție a competiției și se va desfășura în 13 orașe europene, între care se află și Bucureștiul.

UEFA a anunțat că tragerea la sorți a grupelor preliminariilor Campionatului European din 2020 va avea loc la 2 decembrie 2018, la Convention Center din Dublin. Turneul final va avea loc în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020.

Sursa foto: Compania Nationala de Investitii


Stadionul Giulești “Valentin Stănescu:Stadionul Național “Arcul de Triumf”:Stadionul Steaua:

 sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here