Doctorul Ion Luchian a decis să se retragă de pe lista PNL Prahova pentru alegerile parlamentare, motivând că deși fusese informat că ocupă locul 3 pe lista pentru Senat, după publicarea listelor la BEJ a aflat că a fost trecut pe locul 5. Luchian a explicat pentru ziarul Incomod că rămâne membru de partid, ba chiar va ajuta în campania electorală, dacă i se cere, dar că a decis să se retragă din cursa electorală.

Citește aici declarația lui Ion Luchian!

La scurt timp după anunțul că Luchian renunță la candidatură, fostul primar Horia Toma, fost coleg de partid cu Luchian, actualmente membru ALDE, a luat poziție referitor la cele întâmplate și a declarat în spațiul public, printr-o postare pe Facebook, că Ion Luchian “a fost umilit în mod incalificabil”.

Contactat de reporterii ziarului Incomod, Horia Toma a comentat ultimele evenimente din PNL, declarând că ce se întâmplă acum este o urmare a fuziunii pe care PNL a făcut-o cu PDL.

“Eu am plecat din Partidul Național Liberal când acesta a hotărât să fuzioneze cu PDL. Și l-am prevenit pe domnul doctor că PDL-iștii vor fagocita Partidul Național Liberal și că îi vor termina pe toți liberalii autentici, lucru care s-a și întâmplat și-mi pare rău să spun că am avut dreptate. Am avut o discuție cu domnul doctor exact așa cum am avut o discuție și cu domnul deputat Mircea Roșca la vremea respectivă și l-am anunțat în mod oficial că voi pleca din Partidul Național Liberal dacă va fuziona cu PDL, din motivele care se văd astăzi. Le-am spus colegilor mei liberali că atâta timp cât vor rămâne în Partidul Național Liberal, mai devreme sau mai târziu se va întâmpla ceva cu ei. A fost umilit, să fie trecut pe locul 5 la Senat… despre ce vorbim?! Aceasta este părerea mea, este o părere prietenească, am vrut să-i transmit un mesaj, îmi pare rău că am avut dreptate. Dânsul a fost singurul care a rămas de respectat, eu l-am respectat tot timpul pentru decizia pe care a luat-o, unii am plecat, alții s-au întors, au pupat mâna și acum sunt înaintea lui. Aici este comicul situației. Și nu vreau să dau nume, sunt știute. Cei care s-au întors și și-au pus cenușă în cap sunt înaintea dr. Luchian care a fost un liberal credincios, iar eu îl respect pentru verticalitate”, a declarat Horia Toma pentru ziarul Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here