Imagini de groaza au fost surprise in spitalul de urgenta din Resita. Bolnavii de COVID-19, majoritatea in varsta, stau dezbracati pe holurile sectiei de pneumologie, direct pe ciment.

Unii dintre ei sunt chiar in agonie si in imposibilitatea de a se deplasa. Fotografiile facute chiar de un pacient au fost postate pe o retea de socializare.

“Hai odata ca nu mai pot!” Este strigatul de disperare al unui pacient care, cu ultimele puteri, incearca sa cheme ajutor. Nimeni nu pare sa-l bage in seama. In imagini se vad bolnavii care stau pe jos, fara sa se poata ridica, pacienti imobilizati care incearca in zadar sa ajunga la un pahar cu apa de langa pat si cadavre lasate in salon, printre ceilalti suferinzi.

Imagini cu puternic impact emoțional


“Bolnavii sunt tratati ca niste animale. Sunt lasati pe jos, cadrele medicale nu iau in seama niciun bolnav care este acolo,” este revoltata fiica unei paciente, citata de observatornews.ro.

Mama si prietena ei au trait in spital clipe de cosmar. “Inclusiv perfuzoare trebuie sa cumperi, seringi, pansamente. In cazul in care este nevoie de operatie trebuie sa vii cu ele de acasa, se face lista,” spune aceasta.

Reactiile autoritatilor

Autoritatile se scuza insa ca n-au avut timp sa faca nimic pana acum. Managerul este in functie de numai trei luni.

Alina Stancovici, managerul Spitalului de Urgenta Resita: “Intr-adevar, imaginile nu sunt dintre cele mai frumoase. Trebuie precizat ca acestea au fost surprinse pe sectia de pneumologie. Acolo unde este cladirea destinata tratarii pacientilor pozitivi”.

Continuarea pe http://ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here