Două bancomate au fost aruncate în aer, vineri dimineață, unul la Arad și celălalt la Timișoara. Jafurile au loc la patru zile după unul similar petrecut la Sinaia.  

Primul atac al zilei de  vineri s-a dat în Arad (la ora 3 dimineața), la o sucursală a Băncii Transilvania de pe Calea Timișorii, potrivit PressAlert.ro.

Doi indivizi mascați au luat toți banii după ce au declanșat explozia. Al doilea atac a avut loc în localitatea timișeană Belinț (la ora 6.30), la bancomatul de la filiala CEC.

 

La Arad, cei doi spărgători au forţat întâi uşa de la intrare cu o unealtă profesionistă, apoi au acţionat şi asupra camerelor de luat vederi cu spray cu vopsea. Ulterior, au aruncat bancomatul în aer.

Momentan, banca nu a comunicat ce sumă se afla în bancomat. Surse din Poliţie spun că cei doi spărgători s-ar fi deplasat cu ajutorul unui jeep de culoare închisă.

Hoții au folosit același mod de operare ca în cazul bancomatului aruncat în aer în Sinaia pe 10 februarie, caz în care nu au fost găsiți încă autorii.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, suspecții care au dat atacul la Sinaia nu sunt aceiași cu cei care au acționat la Arad și Timișoara, dar modul de operare este similar.

Disparuți în 7 minute

La Sinaia, jaful a durat 7 minute. Hoții au lăsat 15 mii de lei la locul exploziei. Au folosit explozibil pe bază de gaz pe care l-au intordus în fanta mare a bancomatului.

Apoi au evitat și camerele din oraș.

13 astfel de bancomate au fost aruncate în aer, în România, până acum. Anchetatorii cred că bancomatul distrus costa mai mult decat banii pe care i-au furat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here