fbpx
sâmbătă, decembrie 9, 2023
spot_img

INS: Peste zece mii de prahoveni, plecați la muncă în străinătate, s-au întors acasă

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Peste 440.000 de români care aveau declarată ultima reședință în străinătate s-au întors în țară, arată datele Recensământului Populației. Cei mai mulți sunt bărbați, iar țările de unde se întorc acasă sunt Italia și Spania. Potrivit Institutului Național de Statistică în județul Prahova au revenit din străinătate 10.154 de persoane.

Peste jumătate dintre ei sunt persoane din grupa de vârstă 25-55 de ani, o cincime sunt copii, iar restul persoane de 55+, arată datele analizate de HotNews. Majoritatea sunt bărbați, iar cei mai mulți dintre cei care au revenit sunt din mediul urban.

- Reclamă -

Cei mai mulți au venit din Italia, Spania, Germania și UK, potrivit datelor INS, dar sunt și români veniți din Danemarca, Cipru, Siria sau Israel. Inclusiv din Statele Unite ale Americii sunt aproape 8000 de români care au decis să revină în țara natală, arată datele INS

 - Ziarul INCOMOD

Cât privește județele în care cei veniți și-au declarat reședința, cei mai mulți s-au stabilit în București, urmați de Suceava, Cluj și Iași. Județele alese ca reședință sunt în general cele din sudul țării, Giurgiu, Ialomița și Mehedinți.

SURSA FOTO: Pixabay

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img