fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Instanța a dispus începerea judecăţii cu privire la fostul comandant al Poliției Prahova. Marian Iorga este acuzat de luare de mită și trafic de influență

Citește Și

- Reclamă -

Tribunalul Călărași a dispus începerea judecații cu privire la comisarul șef Marian Iorga, ofițerul care a condus două inspectorate de poliție: IJP Prahova și IJP Călărași. Iorga a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Tribunalul Călărași, instanță unde se judecată dosarul de corupție al fostului comandant al Poliției Prahova, a dispus în data de 17 martie 2023 începerea judecății pe fond a dosarului care îl are pe inculpat pe comisarul șef Marian Iorga.

- Reclamă -

Instanța de cameră preliminară a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul de urmărire penală care îl privește pe Iorga.

Fostul comandat al Poliției Prahova este acuzat de luare de mită și trafic de influență în formă continuată.

Soluția instanței pe scurt:

- Reclamă -

În temeiul art. 345 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepțiile invocate de inculpatul IORGA MARIAN. În

constată competenţa materială şi teritorială a Tribunalului Călăraşi, precum şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitorul nr. 122/P/2017, emis la data de 05 iulie 2022 de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcţia Națională Anticorupție, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului IORGA MARIAN, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, (…) și trafic de influență în formă continuată,

constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul de urmărire

Dispune începerea judecăţii cu privire la inculpatul IORGA MARIAN”, potrivit portalului instanțelor de judecată

- Reclamă -

Marian Iorga are dreptul să conteste această decizie  în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii.

Marian Iorga, fost șef al Poliției Prahova, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție sub acuzațiile de luare de mită și trafic de influență în formă continuată, fapte pe care este acuzat că le-a săvârșit în perioada în care era comandantul Poliției Călărași.

Iorga a fost trimis în judecată în stare de libertate.

“În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
La data de 29 aprilie 2017, inculpatul Iorga Marian, în funcția de inspector șef al I.P.J. Călărași, ar fi primit un ceas de lux în valoare de 4.350 lei, de la un om de afaceri, în legătură cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana respectivă o formulase anterior.”, se arată în comunicatul citat.

Ziarul Incomod a oferit în trecut detalii despre ceasul pe care Iorga este acuzat că l-a primit drept mită de la patroana societății ALDIS, o mare firmă de mezeluri.

În referatul în baza căruia Iorga a fost plasat sub control judiciar, procurorii arată că reprezentanta societății comerciale a mărturisit în fața anchetatorilor că i-a cumpărat prin interpuși fostului șef al Poliției Călărași nu doar ceasul în valoare de 4.350 lei, dar și două mașini Skoda Superb, și un televizor.

Citește aici toată povestea ceasului de lux, stenograme din dosar, dar și detalii despre celelalte acuzații:

http://STENOGRAME Marian Iorga, fost șef al Inspectoratelor de Poliție Prahova și Călărași, mită de la patroana unei mari firme de mezeluri

În document sunt prezentate inclusiv interceptări ale convorbirilor telefonice dintre Iorga și Naghi, acționarul societății Aldis pe care a ajutat-o în soluționarea unei plângeri.

“În perioada februarie 2017 – august 2018, inculpatul Iorga Marian, în aceeași calitate, ar fi pretins unor oameni de afaceri să accepte achiziționarea, la prețuri supraevaluate, a unor autoturisme pe care inculpatul le avea în proprietate sau pe care acesta urma să le achiziționeze. În schimbul acestor „servicii”, inculpatul le-ar fi promis că își va folosi influența asupra unor subordonați care aveau în lucru cauze penale sau petiții ce-i priveau pe oamenii de afaceri, pentru ca aceștia să le soluționeze favorabil sau să urgenteze efectuarea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu.

În acest context, inculpatul ar fi obținut de pe urma a trei “tranzacții” efectuate în condițiile de mai sus, suma totală de 4.000 euro.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.“, se mai arată în comunicatul remis miercuri de DNA cu privire la trimiterea în judecată a fostului șef al IPJ Prahova.

Marian Iorga s-a pensionat din MAI, dar își continuă cariera la Hidro Prahova unde ocupă funcția de director suport logistic.

HIDRO PRAHOVA S.A. este singurul operator regional de servicii publice pentru alimentare cu apă din județul Prahova.Societatea a fost constituită în baza Hotărârii Consiliului Județean Prahova nr. 13/2004 și funcționează ca societate comercială pe acțiuni cu capital integral public.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut