fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Jurnalista Mihaela Iordache l-a avut invitat în studioul Incomod pe deputatul neafiliat Mihai Polițeanu

Citește Și

- Reclamă -

Patru subiecte de interes au fost dezbătute în emisiunea pe care o puteți urmări mai jos.

Jurnalista Mihaela Iordache l-a avut invitat în studioul Incomod pe deputatul neafiliat Mihai Polițeanu și au discutat despre măsurile care au fost luate (sau nu) după ce ploieștenii au stat fără apă caldă și căldură, despre războiul dintre Consiliul Județean Prahova și primăria Ploiești pentru Parcul Municipal Vest, despre copacii smulși din cartierul Dorobanțu pentru realizarea unor piste de biciclete și despre rețeta succesului aplicată de o fostă angajată a primăriei Câmpina care a semnat contracte de consultanță în valoare de 8,5 milioane de lei în doar șase luni.

130.000 de ploieșteni au stat trei luni fără apă caldă, apoi, când au crezut că s-a rezolvat problema, au urmat nenumărate avarii care i-au lăsat, din nou, fără apă caldă dar și fără căldură, în plin sezon rece. Războiul dintre primăria Ploiești și Consiliul Județean a prins la mijloc oamenii care priveau neputincioși schimbul de replici și acuzații dintre cei implicați. Scandalul s-a soldat și cu o plângere penală dar, aproape un an mai târziu, nimeni nu a fost tras la răspundere.

A început apoi războiul pentru Parcul Municipal Vest. Pe de-o parte Consiliul Județean îl cere de la primărie. De cealaltă parte, primarul Ploieștiului se opune. Consilierii locali au votat hotărâri de cedare a Parcului, dar Instituția Prefectului le-a declarat nelegale.

- Reclamă -

Citește și: Consiliul Județean Prahova solicită din nou transferul Parcului Municipal Ploiești Vest

Într-un cartier al Ploieștiului, buldoexcavatoarele au distrus parte din spațiul verde de pe strada Mircea cel Bătrân, pentru a face loc unor piste de biciclete. Mai mulți copaci urmau să fie smulși din rădăcini, pentru implementarea unui proiect pe fonduri europene.

Lucrările ar fi continuat, dacă oamenii nu se revoltau. Proiectantul dădea relaxat din umeri, spunând că pista de bicicletă a fost făcută „mai mult din pix” pentru a obține bani europeni, aceasta fiind o condiție de eligibilitate. De aproape două săptămâni se așteaptă o soluție din partea proiectantului, astfel încât puținul spațiu verde din zonă să nu fie înlăturat.

În paralel, o fostă angajată a primăriei Câmpina a dezvoltat trei afaceri de succes. Tudorache Alice Florentina a obținut, pe trei societăți, nu mai puțin de 62 de contracte de consultanță din bani publici, prin încredințare directă. Fosta directoare economică din primăria Câmpina a semnat contracte în valoare de 8,5 milioane de lei cu 23 de primării și trei consilii județene, dintre care 20 de contracte sunt în Prahova: 7 de la Consiliul Județean și 13 de la primării PNL, PSD și USR. Practic, Tudorache Alice Florentina a primit câte un contract de consultanță pe bani publici la fiecare trei zile.

Urmăriți discuția dintre jurnalista Incomod Mihaela Iordache și deputatul Mihai Polițeanu mai jos:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Care sunt revendicările angajaților TCE care intră în grevă

Angajații operatorului public de transport în comun, TCE, afiliați sindicatului condus de Ion Mișcă, intră în grevă de avertisment.Potrivit...
Sari la conținut