Laura Codruța Kovesi a declarat, la finalul audierilor de peste patru ore de la Secția pentru anchetarea magistraților, că a fost citată total neprocedural, pentru a da declarații într-un dosar și s-a trezit că este audiată ca suspect într-un al doilea dosar penal. “Am reținut că aș fi condus un grup organizat format din procurori din DNA”, a afirmat fosta șefă a DNA.

“Nu sunt vinovată de niciunul din actele care mi se impută. O să dovedesc că sunt nevinovată. Categoric că toată această campanie are legătură cu candidatura mea la Parchetul European”, a declarat Kovesi.

Ea a spus că nu știe dacă în acest al doilea dosar este suspect în mod oficial, că nu a avut acces la niciun document din dosar și i-au fost citite acuzații potrivit cărora ar fi condus un grup infracțional organizat la DNA Ploiești.

“Sunt niște fabulații pe care o să mă străduiesc să le demontez”, a mai spus Kovesi.

El a subliniat că este vorba despre o înscenare pentru a fi împiedicată să ocupe funcția de procuror-șef european, iar toate aceste acuzații care i se impută sunt “fabulații susținute de persoane care au probleme cu legea”.

Fosta șefă a mai spus că a primit un proces-verbal care nu este semnat și că a fost împiedicată să dea declarații.

Întotdeauna am respectat legea în tot ce am făcut și nu îmi e rușine de nimic din activitatea mea, a declarat Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub urmărire penală pentru represiune nedreaptă în dosarul procurorilor de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu și Lucian Onea, au confirmat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. În acest dosar, Onea și Negulescu sunt sub control judiciar. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare în dosarul procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu de la DNA Ploiești. În acest dosar, Onea și Negulescu sunt sub control judiciar.

Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului şi complicitate la represiunea nedreaptă, iar Lucian Onea, pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiunea nedreaptă şi cercetare abuzivă. Cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.
Cei doi, alături de alți procurori din DNA Ploiești, sunt acuzați și de constituire de grup infracțional organizat.
sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here