Guvernul a adoptat OUG pentru modificarea legilor justiției, iar una dintre condițiile puse procurorilor pentru a activa în DNA este să aibă minim 10 ani de experiență. Pe această prevedere, unul dintre procurorii care vor ieși din DNA este Alexandra Lăncrăjan, cea care anchetează dosarul Tel Drum, în care este anchetat Liviu Dragnea.
 ”3. Alineatul (2) al articolului 87 se modifică şi va avea următorul cuprins:

(2) Pentru a fi numiţi în cadrul Direcţiei Naţionale Anticoruptie, procurorii trebuie să nu fi fost sanctionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, cel putin 10 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător şi să fi fost declaraţi admişi in urma unui concurs susţinut în faţa Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.”, arată prevederile OUG.

Alexandra Lăncrăjan nu corespunde acestei cerințe, ea având doar 8 ani de experiență. Doi ani în Institutul Național de Magistratură și șase ani ca procuror, fiind numită procuror în 2012, de către Traian Băsescu.

Legea 304, în varianta inițială solicita 6 ani vechime pentru procurorii DNA. După modificarea din Parlament s-a trecut la 8 ani, iar din Guvern s-a ieșit cu 10 ani vechime.

Senatorul PSD Serban Nicolae s-a declarat încântat de prevederea din OUG pe justitie care spune că procurorii trebuie să aibă o vechime de 10 ani pentru a lucra în cadrul DNA.

„Nu cred că trebuie să rămînă acolo, au fost promovați când erau în funcție protocoalele secrete. De aceea am avut în functie tot felul de Portocale (Mircea Negulescu), de Veverițe (Alexandra Lăncrăjan) și ce porecle și-au mai găsit ei. Vom aduce modificări în Parlament la legea de aprobare a ordonanței”, a anuntat Șerban Nicolae la Antena 3.

stripesurse.ro

 

1 COMENTARIU

  1. Aceasta OUG este o Rusine pentru Justitie, intr-un Stat, pretins de Drept !
    Iata Statul paralel: PSDragnea … !
    Cat de orb poti sa fii, ca sa nu vezi jongleriile in Justitie sub sigla PSD ?!
    Adica alti procurori, mai batrani, cu peste 10 ani vechime – sunt mai toleranti si favorizeaza infractiunile ?…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here