Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat miercuri faptul că au fost finalizate lucrările la noul pod care traversează calea ferată din apropierea Gării de Sud, în locul aşa-zisului “Pod de Lemn“.
Anunțul vine după ce în urmă cu aproximativ zece zile, în urma verificărilor, edilul a amânat recepția acestui obiectiv de investiții deoarece a descoperit că există mai multe lucrări care nu sunt conforme și i-a cerut constructorului să le remedieze.
”Lucrările la pasajul de trecere între strada Depoului şi strada Mimiu (Podul de lemn) au fost recepţionate de către municipalitatea ploieşteană.
Noul pasaj de trecere între strada Depoului şi străzile Mimiului şi Marian Mehedinţeanu are o lungime de 78 de metri, nu va avea restricții de circulație cu privire la gabaritul/tonajul autovehiculelor, are două benzi de circulație, cu o lățime de 8,4 m, trotuare pentru circulația pietonală, cu lățime de 1,5 m şi pistă de biciclete de 1 m, pe ambele sensuri de mers.
Noul pod reprezintă un tronson de legătură important în infrastructura locală, care va asigura un trafic sigur pentru ploieştenii ce tranzitează zona. Nu în ultimul rând, în prezent, la nivelul administraţiei publice ploieştene se află în analiză şi situaţia podurilor şi pasajelor, care asigură circulaţia rutieră peste pârâul Dâmbu, obiective care necesită o reabilitare urgentă”, a anunțat primarul Andrei Volosevici pe pagina personală de Facebook.
Lucrările în cadrul acestui contract de circa 28 de milioane de lei au început în decembrie 2018, cu demolarea vechiului “Pod de Lemn”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here