Sorin Iana, bărbatul acuzat că și-a violat cele două fetițe în vârstă de 9 respectiv 6 ani nu-și recunoaște faptele. Negarea acestuia însă este contrazisă de dovezile aduse de medicii legiști care, în urma examinării victimelor, au constatat că există deflorare veche în cazul fetiței mari și urme de penetrare recente în cazul copilei de șase ani. În plus, surse judiciare au precizat că fetițele, care au fost audiate și ele în prezența unui psihilog și a unui reprezentant al DGASPC, au povestit anchetatorilor tot ceea ce s-a întâmplat între ele și tatăl lor.
Pe de altă parte sunt tot mai multe suspiciuni în legătură cu mama fetelor, soția lui Sorin Iana. Semnele de întrebare au fost puse de asistenții sociali tocmai pentru că nu femeia a fost cea care a alertat autoritățile ci o rudă apropiată. Aceasta din urmă a contactat telefonic un reprezentant al DGASPC în seara zilei de 2 august și a anunțat că în apartamentul familiei Iana se petrec lucruri grave. Imediat la fața locului s-a deplasat o echipă a DGASPC și un echipaj de poliție, iar copilele au fost luate din casa ororilor, iar principalul suspect a fost reținut în vederea audierii.
Mama copilelor, în prezent martor în cauză, a fost audiată și ea de procurori, dar aceasta a declarat că nu știa prin ce coșmar trec fiicele sale. Este curios, spun surse apropiate de anchetă, cum de femeia nu a știut ce se întâmplă în casa ei atâta timp cât fiica cea mare a fost violată constant din anul 2016, în apartamentul familiei. În plus, Sorin Iana se încuia într-una dintre camere împreună cu fetele tocmai pentru a nu putea fi prins asupra faptului. Este greu de crezut, spun autoritățile, ca mama să nu fi bănuit nimic, mai ales că informații legate de faptele grave au ajuns până la urechile rudelor.
În acest context există posibilitatea ca cercetările să se extindă, iar mama fetelor să devină din martor, suspect, acuzat de complicitate la viol.
În prezent fetele se află în grija unor rude, tocmai pentru că asistenții sociali au considerat că nu este sigur ca cele două victime să rămână alături de mamă, până ce ancheta nu se va finaliza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here