vanghelie la dna

vanghelie la dnaJoi, 12 martie, au loc percheziţii instrumentate de DNA la Primăria Sectorului 5 şi la locuinţa lui Marian Vanghelie. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, și luare de mită, iar perioada încriminată este 2007-2015. Procurorii susțin că primarul controla în mod direct atribuirea de lucrări publice către diverse firme, ce îi întorceau un procent de aproximativ 20% din lucrări. Valoarea mitei este estimată în jurul a 90 de milioane de euro de către cei de la DNA.

Mai multe percheziţii au loc, joi dimineaţă, la sediul Primăriei Sectorului 5 şi la locuinţa primarului Marian Vanghelie, într-un dosar instrumentat de DNA, privind atribuirea de contracte publice în mod ilegal, potrivit unor surse din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acestea au precizat că percheziţiile vizează Primăria Sectorului 5 al Capitalei şi locuinţa edilului Marian Vanghelie, mai mulţi procurori deplasându-se şi la Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 5, precum şi la sediul firmei Calex Business, potrivit mediafax.ro.

Marian Vanghelie, percheziționat de DNA. Este cercetată perioada 2007-2015

Procurorii fac aceste percheziţii în legătură cu fapte care s-au petrecut din 2007 până în prezent, dosarul vizând lucrări publice care au fost atribuite în mod ilegal, au adăugat sursele citate. Valoarea contractelor, spun surse din DNA, se ridică la două miliarde de lei. Procurorii au mai făcut percheziţii, la începutul lunii septembrie 2014, la ADP Sector 5, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei,

Marian Vanghelie este primar al Sectorului 5 din anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Partidul Social Românesc.

Marian Vanghelie, percheziționat de DNA. Prima reacție a avocatului primarului sectorului 5

Avocatul C. Ene, cel care îl reprezintă pe Marian Vanghlie supravegheaza percheziția procurorilor la domiciliul primarului. Acuzatul nu este încă prezent la locul unde se desfășoară acțiunea procurorilor “În momentul în care organul de cercetare penală termină, mergem la sediul Primăriei Sectorului 5. Au mandat judecătoresc prin urmare totul este legal. Domnul Marian Vanghelie se va prezenta la domiciliul său în cel mai scurt timp”, a declarat avocatul lui Marian Vanghelie.

În comunicatul DNA publicat pe site-ul instituției, procurorii anunță aceste acțiuni de astăzi.“Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007 – 2015. În cursul zilei de 12 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Grupului de Lucru pentru Combaterea și Documentarea Infracțiunilor de Evaziune Fiscală și Spălarea Banilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“, se arată în comunicatul DNA. 

Sursa: www.click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here