Femeia care a murit, luni seară, după un avort, într-un cabinet privat din Ploiești, a fost lăsată să zacă singură pe un pat fără să fie supravegheată cu atenție. Medicul este acum acuzat că a plecat din cabinet să conducă acasă asistenta. Cât timp a lipsit din clinica privată, pacienta a intrat în stop cardio-respirator și s-a stins la scurt timp, sub privirile rudelor care au venit într-un suflet să vadă ce se întâmplă.

Magdalena C., în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat luni seară la un cabinet privat de ginecologie aflat la parterul unui bloc din cartierul Vest din Ploiești.

La solicitarea ei, medicul a acceptat o întrerupere de sarcină. Femeia avea 12 săptămâni de sarcină și nu era cunoscută cu afecțiuni medicale. Nu se știe exact deocamdată ce s-a întâmplat în timpul intervenției chirurgicale, cert este imediat după intervenție, Magdalena a acuzat o stare de rău. A fost lăsată să-și revină pe un pat din cabinet, dar în acest timp medicul care o operase a părăsit clinica pentru a-și conduce asistenta acasă.

Potrivit unor surse, în cabinet mai rămăsese doar femeia de serviciu.

Cât timp medicul a fost ieșit din cabinet, pacienta ar fi intrat în stop cardio-respirator. I-a fost acordat primul ajutor tot de către medic, care, depășit de situație a solicitat ulterior ajutorul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova. Manevrele de resuscitare nu au dat rezultat, iar M.C. a murit sub ochii rudelor venite la cabinet să vadă ce se întâmplă.

Reacția medicului în fața soțului și a fiicei pacientei moarte este de nedescris. Acesta a scos un teanc de bani din buzunar și a vrut să le dea oamenilor banii plătiți de femeie pentru intervenția chirurgicală sfârșită în mod tragic. A scuipat în palmă și s-a apucat să numere cinci bancnote de o sută de lei.

”Ce să fac cu banii, bre? Mie dă-mi-o sănătoasă”, i-a strigat medicului, soțul femeii moarte.

Toată această scenă incredibilă s-a petrecut de față cu echipajul de la Serviciul de Ambulanță Prahova, dar se pare că și în prezența unui polițist. În filmare se aude cum bărbatul în cere unui ”domn polițist” să fie lăsat în pace.

Cadavrul femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală din Ploiești. Conform documentelor medicale, cauza decesului a fost o hemoragie externă.

Medicul Virgil Mircea B., care a lucrat în trecut la Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte, a mai avut probleme penale și în trecut. A fost condamnat în 2015 la închisoare cu suspendare pentru că a luat mită de la pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here