fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Mihai Militaru, matematicianul medaliat cu aur la atletism, deși i s-a rupt talpa adidasului în timpul probei

Citește Și

- Reclamă -

Mihai Militaru, în vârstă de 15 ani, este unul dintre copiii Ploieștiului care demonstrează multe la fiecare pas. Deși este olimpic la matematică și informatică, Mihai este și un sportiv de excepție, reușind să cucerească două medalii de aur la Campionatul Național „U16”, deși la una dintre probe i s-a rupt talpa adidasului.

Weekend-ul trecut, Mihai Militaru a devenit dublu campion în probele de 100 metri plat şi 200 metri plat, cu prilejul Etapei Finale a Campionatelor Naţionale „U16”, găzduită de Stadionul „Iolanda Balas Soter”, din Bucureşti.

- Reclamă -

Sportivul s-a impus sâmbăta trecută cu timpul de 11.45 secunde în cursa de 100 metri şi cu timpul de 23.03 secunde în cea de 200 metri, desfăşurată a doua zi, duminică. Proba de duminică este și cea în care Mihai a reușit să scoată cel mai bun timp, deși la jumătatea cursei i s-a rupt talpa adidasului. Mihai a continuat să alerge și a ieșit pe primul loc.

Rezultatele sportive vin după doar un an și două luni de atletism, timp în care a mai cucerit și alte medalii. Înainte de competiția de weekendul trecut, Mihai deja era vicecampion național de sală și campion la 100m.

Deși excelează la atletism, primele sale pasiuni au fost matematica și informatica. Ba chiar a obținut Premiul I la Olimpiada de Matematică, faza națională. Pe parcursul a trei ani, Mihai a ajuns la cinci faze naționale ale olimpiadelor de matematică și informatică. Astfel, a fost admis pe loc special la liceu, la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești.

- Reclamă -

În baza rezultatelor de la Olimpiade, Mihai era deja admis la liceu, fără a mai necesar să susțină Evalurea Națională, însă, a vrut să trăiască și această experiență, așa că a mers la examen unde, cum era de așteptat, a luat nota 10 la matematică și 9.50 la Limba Română, după patru ani de gimnaziu pe care i-a terminat cu media generală 10.

O altă pasiune a adolescentului de 15 ani este șahul. „Sportul minții” i-a adus un titlu de vicecampion național în trecut, iar anul acesta s-a calificat la Naționalele Școlare de Șah, dar nu a putut merge să susțină probele finale.

Cu astfel de rezultate la doar 15 ani, Mihai Militaru este unul dintre copiii străluciți, care promite extrem de multe și care, mai mult ca sigur, mai are multe de demonstrat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Căutarea Google a primit o actualizare – Partea 1

Google a revoluționat căutarea vizuală, introducând o funcționalitate inovatoare care permite utilizatorilor să pună întrebări folosind videoclipuri. Aceasta le...
Sari la conținut