UPDATE: Conducerea Spitalului Județean de Urgență a oferit un punct de vedere referitor la acuzațiile fiicei unui pacient. 

A fost efectuată o anchetă administrativă, ale cărei concluzii au fost transmise redacției ziarului Incomod:

 

 

O femeie acuză un medic de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești că a refuzat să-i interneze tatăl, deși bărbatul se simțea foarte rău! Bărbatul mai fusese internat recent, dar din cauză că fusese pus cu încă o persoană în pat nu a putut să doarmă și a renunțat la ultima noapte de internare pentru că nu se odihnea în spital. Apoi, s-a simțit din nou rău și a chemat salvarea, iar fiica sa spune că l-a găsit vomitând pe holurile spitalului, unde stătea pe un scaun, fără a fi băgat în seamă de cineva, pentru că medicul de gardă refuza să îl interneze pentru că ceruse externarea la ultima internare.

“În data de 11.12.2018, tatăl meu care este bolnav de ciroză hepatică lichidă și virusul D a chemat salvarea. Se simțea extrem de rău, vomitase de patru ori, nu dormise toată noaptea. În urmă cu câteva zile, fusese internat în acest minunat spital, unde a trebuit să doarmă cu încă un pacient în pat. Din lipsa spațiului nu a dormit ceva nopți. Când a rămas singur în pat și a sperat că va dormi, a stat treaz toată noaptea din cauza scandalului făcut de alți pacienți cu asistentele pe fondul unor nemulțumiri. Au mai urmat vreo două seri cu aceleași condiții, plus mirosul de fecale. Mai avea o singură noapte de stat în spital, dar a cedat psihic. Își dorea doar să doarmă măcar o seară ca un om normal. A cerut externarea.

Revin la ziua de 11.12.2018. În jurul orei 13, l-am sunat să văd cum se simte. Abia vorbea și m-a întrebat dacă pot să mă duc să-l iau de la spital pentru că nu vor să îl interneze. Când am ajuns, l-am găsit în pijamale, papuci de casă și halat stând pe un scaun cu o pungă în mână. Era galben la față, vomita. Toată lumea trecea pe lângă el de parcă nu era acolo.

Am urcat la etajul unu, unde știam că sunt cabinetele. După 10 minute de discuții fără sens cu o asistentă care nu voia să priceapă ce spun, am ajuns la medicul de gardă, medic pe care nu-l mai văzusem niciodată, dr. Albu Alina Ioana. Am întrebat-o nu pe un ton tocmai normal care este motivul pentru care tata stă pe un scaun în starea deplorabilă în care se află și nimeni nu-l bagă în seamă, care este motivul pentru care ea refuză internarea. Mi-a răspuns într-un mare sictir că nu îl internează pentru că a avut îndrăzneala de a cere externare. Am întrebat-o dacă s-a obosit să îl întrebe care au fost motivele pentru care a cerut externarea. Mi-a răspuns la fel de plină de interes: “nu” și m-a poftit să ies din cabinet. “Moare un om pe holurile spitalului din cauza ta!” Cu același sictir caracteristic mi-a răspuns “Stai dragă liniștită că nu moare nimeni”. I-am spus că refuz să ies din cabinet până nu îl internează și a chemat paza.

Între timp, am sunat la 112, le-am povestit ce se întâmplă, au verificat și confirmat apelul către salvare și am cerut să vină poliția. Mi-au făcut legătura la poliție, am luat-o de la capăt cu povestea și mi s-a răspuns sec “poliția nu intervine peste cadrele medicale”. Am întrebat simplu dacă așteaptă ca el să moară ca să intervină, pentru că practic asta s-a întâmplat: i s-a refuzat dreptul la viață. Mi-a mai spus o dată că poliția nu intervine peste cadrele medicale, ce anume n-am înțeles? După care, mi-a închis telefonul.

A trebuit să îl iau pe tata, în papuci și în halat, deși afară erau grade pe minus, deși îl adusese salvarea, să îl duc acasă. A fost momentul în care am realizat că dacă nu ai o pilă cât de mică, efectiv ți se refuză dreptul la viață. De cine? De cei care au depus un jurământ că vor face tot ce le stă în putință ca să o salveze. Am făcut o sesizare și pe site-ul spitalului. Sunt convinsă că va rămâne fără răspuns. Probabil mă voi duce la Colegiul Medicilor să fac o sesizare scrisă. În speranța că unele lucruri se pot schimba. Măcar un pic. În speranța că învățăm să fim oameni.”, ne-a povestit femeia.

Reprezentanții Poliției Prahova confirmă apelul făcut de femeie la 112 pentru a reclama refuzul medicului de a-i interna tatăl.

N.R.: Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere din partea reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Ploiești, pe care îl vom publica în măsura în care va fi remis.

2 COMENTARII

  1. Incepeti sa le aratati spatele acestor scursuri sociale ; tratati-i cu indiferenta in spatiile publice , nu ii serviti in magazine , faceti cunoscute astfel de situatii tuturor celorpe care ii cunoasteti , ….. astia trebuie izolati social . La fel ca jandarmii . Le-a oferit guvernarea asta tilhareasca beneficii la care nici nu au visat platite din jecmanirea legala a muncii mediului privat . Sectorul bugetar a devenit o cloaca de tilhari ordinari . Si asta pentru ca votam imbecili si nemernici ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here