fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Noi tensiuni la Spitalul Județean de Urgență. Ministrul Sănătății a venit la Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

După ce săptămâna trecută medicii de la Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Ploiești amenințau cu demisia nemulțumiți de ritmul și condițiile de muncă, a venit acum și rândul asistentelor de la Unitatea de Primiri Urgențe. Tensiunile din cel mai mare spital din județ vin pe fondul creșterii alarmante a numărului de bolnavi COVID-19 pozitiv, aflați în stare gravă și critică. Atât medicii cât și asistenții, dar și brancariderii acuză că sunt epuizați, extenuați și cer ajutoare din partea colegilor din alte spitale din județ sau din țară.

Nemulțumirile asistenților de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești au apărut din momentul în care șefa secției a decis ca o parte din echipa ei să fie transferată la ATI, în sectorul roșu, acolo unde sunt tratați pacienții COVID-19 Pozitiv.

- Reclamă -

Potrivit unor surse, opt dintre asistentele de la UPU au fost transferate să lucreze la Terapie Intensivă, inclusiv în unitatea mobilă adusă la Județean pentru a acoperi necesarul de paturi destinate cazurilor grave de COVID-19.

Transferul asistentelor de la UPU la ATI s-ar fi realizat fără acordul lor, spun sursele citate. Asistentele sunt nemulțumite de decizie și spun că le este teamă să lucreze într-o secție unde este nevoie de școlarizare specială pe care ele nu o au. Grav este că personalul mediu care nu are specializare de terapie intensivă nu este protejat de asisgurarea de malpraxis, în cazul în care greșesc o manevră sau un tratament.

Pe de altă parte, transferul asistentelor de la UPU la ATI s-a realizat în contextul unei grave crize de personal care exista oricum și înainte de pandemia de coronavirus. Așa se explică de ce pacienții care se prezintă la UPU cu diverse probleme sunt nevoiți să aștepte ore în șir până să fie preluați în cabinet și consultați de un medic. Unele dintre asistentele de la UPU au ajuns să facă și câte 60 de ore suplimentare pe lună, pentru care nu se dau compensări (zile libere), tot din lipsă de personal.

- Reclamă -

Pe fondul acestor tensiuni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că va veni la Ploiești în cursul zilei de luni 13 iulie pentru a sta de vorbă cu șefii de secție, dar și cu conducerea Spitalului Județean și a Direcției de Sănătate Publică.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

3 COMENTARII

  1. Consecința conducerii dezastroase a Managerului spitalului(interimar de doi ani cu acordul CJ-Prahova),Directorului medical(interimar-fără cunoștințe administrative),a angajarilor pe baze de pile,relații, șpagă, si a scurgerilor de bani către firme de partid agreate de preș. CJ Toader si respectivului manager și a camarilei lor,își spun cuvântul.

  2. Surprinzător,Directorul medical interimar a apărut la rampa!S-a oprit din operațiile în val ca sa dea o declarație?Cum a fost numit..interimar ,pe pile de partid si nu pe profesionalism și experienta administrativa(care habar nare).Stimați ATI-isti, sunteți în bătaia vântului politic(PSD),a incapabilului manager și coruptului Preș.CJ Toader și consumarea banilor pentru voi, în lucrări de amenajare negre(fictive)în vederea susținerii politice a celor menționați mai sus si a camarilei lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut