fbpx
luni, mai 29, 2023

O angajată a primăriei din Mizil a furat banii de taxe și amenzi. Suma imensă pe care și-a bagat-o în buzunar

Citește Și

- Advertisement -

Lucia Stanciu, o angajată a primăriei din Mizil, în prezent pensionară, a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT Ploiești sub acuzația de delapidare și alterarea integrităţii datelor informatice, dosarul său judecându-se pe rolul secției penale a Tribunalului Prahova.

Femeia a fost prinsă că a furat, în perioada 2013-2015, aproape 200.000 de lei, bani încasați de la oameni și societăți comerciale pentru taxe și amenzi.

Pentru a ascunde furtul, angajata primăriei a șters din evidența informatizată (aplicația Avantax) datele informatice care au stat la baza emiterii chitanțelor, ”rezultând date necorespunzătoare adevărului, care reflectau aparenta restituire către plătitori a fondurilor bănești încasate din eroare”, se arată în actul de acuzare.

- Advertisement -

Lucia Stanciu a fost deferită jutiției în iulie 2021, Tribunalul Prahova urmând să se pronunțe în cauză la ședința din 15 noiembrie 2022.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FOTO/Doi soți au căzut în gol pe Valea Caraimanului după ce au alunecat pe zăpadă. Un elicopter SMURD i-a preluat pe răniți

Accident pe munte în această după- amiază. Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină pentru recuperarea a două...

Mai Multe Articole Ca Acesta