După ce proiectul inițial de majorare a tarifelor la parcarea în Ploiești a fost revocat, legislativul ploieștean pregătește acum un nou proiect de majorare, potrivit telegrama.ro! Reamintim că acum mai bine de o lună, consiliul local a votat o majorare substanțială a tarifelor pentru locurile de parcare, de 150%. Astfel, proiectul votat inițial prevedea ca un loc de parcare în centrul Ploieștiului să coste 5 lei pe oră, față de 2 lei, cât este în prezent.

La acel moment Ziarul Incomod a fost prima publicație care a semnalat gafa făcută de legislativul ploieștean (vezi aici) și singura care în acea săptămână a solicitat reacții oficialităților locale (vezi aici). De altfel, prima reacție a fost publicată în exclusivitate pe Ziarul Incomod, aceasta venind din partea președintelui PSD Prahova, Bogdan Toader, care a spus că va revoca acea Hotărâre (vezi aici). Redacția noastră inclusiv a transmis o scrisoare deschisă factorilor de decizie prin care solicita să se revină asupra deciziei care afecta grav cetățenii ploieșteni, iar în urma demersurilor făcute de Incomod hotărârea de Consiliu Local a fost revocată zilele trecute, după ce aleșii locali și-au cerut scuze pentru gafa comisă.

Acum, un loc de parcare costă în continuare 2 lei pe oră, însă, se pune întrebarea pentru cât timp… Potrivit surselor telegrama.ro, autoritățile locale pregătesc un nou proiect, care propune din nou o împărţire pe trei zone şi tarife diferenţiate, care ar urma să pornească de la 1 leu şi să urce până la 3 lei.

De data aceasta, pentru zona A, creşterea propusă nu va mai fi de 150%, ci de 50%, adică de la 2 la 3 lei pe oră. În zona B parcarea ar urma să coste tot 2 lei, în timp ce la periferie, în parcările cu plată de lângă Obor şi cimitirul Viişoara, am putea să vorbim chiar de o ieftinire cu 50%, până la un preţ de 1 leu pe oră, conform propunerii.

Chiar și așa, însă, în continuare nu se justifică o majorare a tarifului la parcare nici măcar în zona centrală a municipiului, în contextul în care nu s-au făcut niciun fel de investiții, nu s-au construit parcări noi sau nici măcar reabilitat cele existente.
Ziarul Incomod i-a solicitat primarului Adrian Dobre un punct de vedere cu privire la propunerea de proiect care este vehiculată la ora actuală, dar până la momentul publicării acestui articol edilul-șef nu a răspuns.

1 COMENTARIU

  1. Atita timp cit cetateanul nu raspunde in mod corespunzator ( faptic nu vocal ) la astfel de idei totul se va intimpla asa cum doresc functionarii de rusine din administratie .

    V-ati gindit ce reactie poate provoca faptul ca pe parcursul a 30 de zile sa nu parcheze nimeni in parcarile respective ?
    Va imaginati ce reactie poate provoca faptul de a folosi timp de 30 de zile numai transportul in comun ( de catre toti posesorii de autoturisme din Ploiesti ) ?

    O comunitate inchegata raspunde cu o atitudine unanima si concomitenta la orice decizie ( anapoda sau nu ) a functionarimii bugeare . Poate face acest lucru comnitatea cetatenilor ploiesteni ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here