Iulian Marian E. și Valentina D., agenți de poliție în cadrul postului din Bălțești, au obținut daune morale în valoare de câte 10.000 de lei fiecare după ce au fost victimele unei agresiuni în timpul unei intervenții.

Agresorul polițiștilor a fost găsit vinovat pentru ultraj și condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pedeapsă care se adaugă la obligația plății daunelor morale în valoare totală de 20.000 de lei. Sentința din 25 ianuarie 2023 a Judecătoriei Vălenii de Munte nu este definitivă.

Echipajul de poliție a fost solicitat să intervină, printr-un apel la 112, în comuna Cărbunești, unde o femeie ceruse ajutor, agresată fiind de soțul ei. În timp ce polițiști au imobilizat agresorul și încercau să-l încătușeze, au fost atacați cu bulgări de pmânt de fratele bărbatului reținut. Polițiștii au declarat că au fost loviți în cap și în spate, motiv pentru care au depus plângere penală pentru ultraj.

Agresorul, Ion Tameșu, a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, iar instanța l-a găsit vinovat.

Judecătorii au decis ca, în perioada de supraveghere, Tameșu să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul în cadrul Primăriei Cărbuneşti sau al Şcolii Cărbuneşti, jud. Prahova, pe o perioadă de 100 de zile, potrivit portalului instanțelor de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here