Operatorul Stației de Tratare Mecano-Biologică (TMB) Ploiești a fost amendat de două ori în ultimele luni de către Garda de Mediu Prahova. Printr-o adresă transmisă ziarului Incomod, Garda de Mediu spune că cele două amenzi aplicate operatorului SWO (SOLID WASTE OPERATION) Prahova SRL însumează 140.000 lei. De precizat este și faptul că societatea SWO este cunoscută ca fiind controlată de firma de salubritate Rosal.

Potrivit documentului remis de Garda de Mediu Prahova, pe 17 septembrie 2020 comisarii instituției au efectuat un control la stația de tratare a deșeurilor și au descoperit că operatorul acceptase în stație deșeuri aduse de un operator care nu avea autorizație de mediu valabilă.

Prin autorizația de mediu, operatorul TMB poate accepta doar deșeuri provenite de la colectori sau transportatori autorizați și desemnați, motiv pentru care Garda de Mediu Prahova a aplicat o amendă de 100.000 lei și a solicitat un punct de vedere Agenției pentru Protecția Mediului cu privire la necesitatea reexaminării și actualizării condițiilor de autorizare.

Cel de-al doilea control soldat cu amendă a fost efectuat la finalul lunii mai 2021, când în spațiul public au apărut imagini cu munți de gunoaie abandonate în curtea stației de tratare a deșeurilor (foto jos).

“În data de 27 mai 2021 s-a efectuat un control, ocazie cu care s-a constatat faptul că pe amplasament exista o cantitate de aproximativ 800-900 tone de deșeuri amestecate, care urmau a fi tratate. Din cauza naturii deșeurilor și a unor probleme tehnice apărute la partea de tratare mecanică (tocătoare și benzi transportoare) se trata o cantitate mai mică decât cea recepționată.

Astfel până la remedierea problemelor tehnice sus menționate s-a acumulat pe platforma de la recepție o cantitate mai mare de deșeuri municipale în amestec.

Pentru neconformitățile constatate s-a aplicat sancțiune contravențională în valoare de 40.000 lei, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor și s-a impus ca măsură eliminarea deșeurilor depozitate în afara rampei de maturare”, se arată în documentul remis de Garda de Mediu Prahova ziarului Incomod (foto-document dreapta, click pentru a mări imaginea).

Mai jos puteți vedea imaginile apărute în spațiul public pe data de 24 mai cu sutele de tone de deșeuri depozitate în curtea stației de tratare mecano-biologică Ploiești (sursă foto Facebook):

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here