fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Parlamentarii prahoveni, total dezinteresați de ploieștenii fără căldură și apă caldă

Citește Și

- Reclamă -

Ploieștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare au rămas fără apă caldă pe 1 august. Și au stat așa, spălându-se la lighean cu apă încălzită pe aragaz, vreme de trei luni, până când CAF (cazanul) 2 a fost preluat de municipalitate de la Consiliul Județean Prahova.

Ulterior, a venit sezonul rece și s-a dovedit că respectivul cazan este „pe butuci”, iar oamenii au rămas în repetate rânduri din nou fără apă caldă dar, de data aceasta, și fără căldură. Ultimul incident a avut loc chiar săptămâna trecută. În tot acest timp, mai exact șase luni de când termia este cea mai mare problemă a orașului, niciun parlamentar prahovean nu s-a implicat cu adevărat pentru a ajuta ploieștenii care și-au pus încrederea în cei pe care i-au votat.

- Reclamă -

Județul Prahova are 16 parlamentari, 11 deputați și cinci senatori. Parte dintre ei și-au dat cu părerea fugitiv pe subiect, prin postări pe facebook. Doi dintre ei au fost ceva mai vocali. Vorbim despre deputații Mihai Polițeanu și George Ionescu. Cei doi au plecat din partidele de pe ale căror liste au fost aleși, USR, respectiv PNL. Polițeanu a acuzat în repetate rânduri că USR „s-a predat” PNL-ului. Prin urmare, putem vorbi despre o opoziție pe care cei doi o fac partidelor aflate la Guvernare și care îi avantajează pe linie politică.

Mihai Polițeanu are postări frecvente în care dă vina pe președintele Consiliului Județean Prahova și președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, dar și pe președintele PNL Ploiești, senatoarea Roberta Anastase, pentru faptul că ploieștenii nu au apă caldă și căldură. George Ionescu, deputat care și-a anunțat susținerea față de partidului Forța Dreptei, a făcut repetate conferințe de presă, alături de președintele Forța Dreptei Ploiești, Dragoș Rusu, în care de asemenea a criticat deciziile luate de autoritățile locale în privința termiei și a formulat idei pentru rezolvarea situației.

Dincolo de aceste declarații apărute în spațiul public, pe Facebook sau în conferințe, niciunul dintre cei 16 parlamentari prahoveni nu a făcut ceva concret. De exemplu, la finalul anului trecut, municipalitatea a fost nevoită să se împrumute cu bani de la o societate privată pentru a plăti gazele, urmând să achite datoria când operatorul de termoficare al orașului începe să încaseze facturile de la oameni. Acela a fost unul dintre momentele când parlamentarii puteau interveni și chiar să facă „lobby” la Guvern pentru ca primăria să primească banii necesari din fondurile statului. Nu s-a întâmplat acest lucru.

- Reclamă -

În schimb, în scandalul predării Parcului Municipal de la primărie la Consiliul Județean, un alt motiv de discordie în interiorul PNL, senatoarea Roberta Anastase a reacționat imediat atacându-l pe primarul Ploieștiului Andrei Volosevici că se opune predării terenului către CJ Prahova. În același timp, ploieștenii doar ce își reîncălzeau locuințele după o nouă avarie la CAF 2.

Niciunul dintre parlamentari nu s-a interesat, concret, nu a cerut lămuriri de la părțile implicate, pentru a afla de ce nici în ziua de azi cazanele 5 și 6 nu au fost predate Ploieștiului, care are la dispoziție un singur cazan, CAF 2, de altfel cel cu cele mai mari probleme.

De șase luni de zile, cei care au primit votul ploieștenilor în 2020 pentru a-i reprezenta în Parlament sunt total dezinteresați de faptul că 130.000 de ploieșteni dorm cu câte două pături pe ei, deși parte dintre acești parlamentari locuiesc tot în Ploiești. Însă, probabil au centrală și nu-i afectează ce se întâmplă. Își vor aminti de ploieșteni anul viitor, când vor veni din nou să le ceară votul la alegeri.

Dacă doriți să vedeți activitatea parlamentară a celor 16 sau să le aflați datele de contact, o puteți face accesând link-urile următoare:

- Reclamă -

Adrian George Axinia (deputat AUR)

Grațiela Leocadia Gavrilescu (deputat ales pe listele PSD, actualmente PPU-SL)

Andrei Răzvan Lupu (deputat ales pe listele Alianței USR PLUS)

Rodica Paraschiv (deputat PSD)

Cătălin Marian Predoiu (deputat PNL, ministrul Justiției)

Răzvan Sorin Prișcă (deputat PNL)

Mircea Roșca (deputat PNL)

Simona Maya Teodoroiu (deputat PSD)

Bogdan Andrei Toader (deputat PSD)

George Ionescu (deputat ales pe listele PNL, în prezent neafiliat)

Mihai Laurențiu Polițeanu (deputat ales pe listele USR, în prezent neafiliat)

Roberta Alma Anastase (senator PNL, președinte PNL Ploiești)

Laura Mihaela Moagher (senator PSD)

Alexandru Nazare (senator PNL)

Radu Ștefan Oprea (senator PSD)

Aurel Oprinoiu (senator ales pe listele Alianței USR PLUS)

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut