Garda de Mediu Prahova a amendat patru producători de vinuri din Ceptura, în urma unor sesizări privind deversarea de ape neconforme în reţeaua de canalizare a comunei şi în canalul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

Astfel, producătorii au fost amendați, în total, cu suma de 165.000 lei, iar pentru una dintre societăți a fost înaintată către APM Prahova notificarea prealabilă suspendării activității acesteia,cu termen de remediere a deficiențelor.

”Garda de Mediu Prahova, ca urmare a sesizărilor înregistrate privind deversarea de ape neconforme în rețeaua de canalizare Ceptura și în canalul ANIF, a sancționat 4 operatori economici de pe raza comunei Ceptura ce au ca obiect de activitate fabricarea vinului. Astfel , în perioada 11.03-23.03.2021 au fost efectuate verificări în teren în urma cărora au fost constatate neconformități privind depășiri ale indicatorilor de calitate a apelor uzate evacuate, lipsa gestiunii deșeurilor generate din activitate și date eronate înscrise în aceasta.
Față de cele constatate, comisarii GNM CJ Prahova au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 165.000 lei, iar pentru una dintre societăți a fost înaintată către APM Prahova notificarea prealabilă suspendării activității acesteia,cu termen de remediere a deficiențelor”, a anunțat Garda de Mediu Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here