fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Pe cine vrea PSD în funcția de șef al Poliției Prahova: un ofițer obedient și turnător de colegi – SURSE

Citește Și

- Reclamă -
Potrivit unor surse din Poliție, Eduard Mirițescu, actualul comandant al Poliției Prahova, ar putea fi schimbat din funcție. Numele acestuia ar fi fost vehiculat inclusiv pentru postul de adjunct al chestorului Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, în acest sens fiind făcute mai multe recomandări pentru Mirițescu la Ministerul Afacerilor Interne. În paralel, se pare că Ginel Preda, actualul adjunct al lui Eduard Mirițescu, vrea să-i ia locul actualului inspector șef și să devină șeful Poliției Prahova. Surse din cadrul PSD Prahova susțin că Ginel Preda s-ar bucura de susținerea partidului.
Dar cine este Ginel Preda? Acesta a fost împuternicit adjunct al comandatului IPJ Prahova pe data de 24 august, printr-o dispoziție a inspectorului general al Poliției Române. Înainte de acest moment, a fost șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Prahova.
 
Numai că de-a lungul carierei a devenit la rândul său „țintă”, fiind luat în vizor chiar de către colegi din Poliția Prahova. Potrivit romanialibera.ro, cei care i-au pus piedici au fost Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel și Constantin Ispas, ofițeri care au fost reținuți de DNA Ploiești și trimiși în judecată pentru fapte de corupție. Adrian Rădulescu a fost adjunctul chestorului Viorel Dosaru, fostul comandant al Poliției Prahova, Emanuel Saghel a fost ofițer BCCO Ploiești, iar Constantin Ispas a fost șeful Direcției Generale Anticorupție Prahova. În timp ce Rădulescu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de cercetare abuzivă în formă continuată, în același dosar Ispas are mult mai multe capete de acuzare: două fapte de trafic de influență, luare de mită, cercetare abuzivă în formă continuată, divulgarea informațiilor secrete de stat și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri în formă continuată. Cât despre Emanuel Saghel, procurorii l-au acuzat pe acesta de șantaj, luare de mită, trafic de influență, divulgarea informațiilor secrete de stat și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, în formă continuată.
În materialul intitulat „Mafia epoleților anticorupție din Prahova. Declarații ale unor martori amenințați”, România Liberă publică declarații din acest dosar în care este amintit și Ginel Preda, care pe atunci a fost „vânat” de cei trei ofițeri.
“La începutul anului 2012 Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Prahova a fost sesizat cu o lucrare penală în care se efectuau cercetări faţă de societatea (…) pentru evaziune fiscală. Această lucrare a fost instrumentată de ofiţerii de poliţie Preda Ginel şi Iordache Mihai, ulterior fiind cooptat şi ofiţerul de poliţie Toma Ciprian.
Pentru a sprijini familia (…) care administra (…), ofiţerii D.G.A. Ispas Constantin şi Rădulescu Adrian şi ofiţerul de poliţie Saghel Emanuel s-au hotărât să deschidă o lucrare în care să fie cercetaţi ofiţerii de poliţie Toma Ciprian, Iordache Mihai, Preda Ginel şi Parepa Gheorghe – adjunctul şefului I.P.J. Prahova.
După ce ofiţerii de poliţie de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au procedat la reţinerea familiei (…) şi a numitului (…) în dosarul de evaziune pe care aceştia îl instrumentau, Ispas şi Rădulescu – pentru a-i sprijini – au încercat să discrediteze pe ofiţerii de poliţie care lucrau în cauza economică şi în acest scop cunosc faptul că, în cursul lunii ianuarie 2013, în condiţiile în care (…) se afla încarcerat în Penitenciarul Mărgineni, din iniţiativa lui Ispas Constantin s-au deplasat la Penitenciarul Mărgineni, în două rânduri, doi ofiţeri de poliţie, respectiv Rădulescu Adrian şi Bălănescu Iulian.
Cu prilejul acestor vizite, ofiţerul de poliţie Rădulescu Adrian – prin întrebuinţarea de promisiuni constând în aceea că o să fie pus în libertate mai repede şi că o să-i facă o viaţă mai uşoară – a încercat să-l determine pe (…) să formuleze un denunţ mincinos, în care să arate faptul că ar fi oferit drept mită ofiţerilor de poliţie Toma Ciprian, Iordache Mihai, Preda Ginel şi unui alt ofiţer Olteanu – apropiat al familiei (…) – sume de bani. Acesta a încercat să-l determine pe (…) să declare în mod mincinos că sumele de bani ar fi fost date ofiţerilor de poliţie mai sus menţionaţi de către familia (…), prin intermediul unui ofiţer de poliţie apropiat familiei (…), respectiv Olteanu Emanuel.
Iniţial, (…) a fost vehement şi a precizat faptul că nu a oferit nicio sumă de bani ofiţerilor de poliţie Toma Ciprian şi Iordache Mihai.
Aceste aspecte le cunosc dintr-o discuţie pe care am purtat-o cu (…), care mi-a spus faptul că ofiţerul care îl însoţea pe Rădulescu, respectiv Bălănescu Iulian, nu a avut niciun fel de implicare în discuţiile pe care Rădulescu le purta cu persoana reţinută şi dădea impresia că nu are cunoştinţă despre fondul cauzei.
(…) a refuzat iniţial să facă aceste declaraţii mincinoase, dar ulterior, în cursul lunii februarie 2013, când a fost vizitat la penitenciar de către ofiţerul de poliţie Rădulescu Adrian însoţit de un alt ofiţer, l-au determinat pe acesta să formuleze un denunţ mincinos, denunţ care a fost înregistrat la nivelul D.G.A. Ploieşti.
De asemenea, cunosc faptul că ofiţerii de poliţie Rădulescu Adrian şi Ispas Constantin l-au chemat la sediul D.G.A. Ploieşti pe (…) în cursul lunii mai 2013 unde, prin aceeaşi modalitate, l-au determinat pe acesta să facă declaraţii ample în legătură cu suma de bani pe care familia (…) ar fi dat-o drept mită lui Olteanu Emanuel pentru ca banii să ajungă la ofiţerii de poliţie care se ocupaseră de caz, respectiv Toma Ciprian, Iordache Mihai şi Preda Ginel.”, se arată în articolul amintit mai sus, pasaj care este declarația unuia dintre martorii din dosar.
După ce cei trei ofițeri, Saghel, Rădulescu și Ispas au fost “decapitați” de DNA, Ginel Preda a avut cale deschisă către avansare. Primul pas a fost făcut prin împuternicirea sa în funcția de adjunct al comandantului Eduard Mirițescu, dar zvonurile spun că Ginel Preda își dorește mai mult. Pentru a fi susținut în încercarea de a avansa, unii spun că acesta “s-a predat” Partidului Social Democrat, căruia i-ar fi jurat credință, în schimbul propulsării în funcția de inspector șef al IPJ Prahova. Informațiile vin chiar din interiorul PSD, partidul care l-ar fi luat acum pe Ginel Preda “sub aripa” sa. Ba mai mult, unii membrii PSD susțin că Ginel Preda chiar a fost prezent în apropierea sediului PSD, în spatele partidului mai exact, dar aceștia nu au putut preciza cu cine se întâlnea ofițerul de Poliție.
De altfel, despre Ginel Preda unii dintre colegii săi afirmau ”că este turnător de polițiști, ceea ce l-a propulsat în grațiile fostului șef al Poliției Prahova, chestorul Viorel Dosaru, dar și că la alte examene pentru promovarea în funcții de conducere ofițerul a obținut note de 2 și 3” (sursa- stopinfractori.ro).
- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...