evaziune fiscala 96633300

evaziune fiscala 96633300Poliţiştii din Dâmboviţa au efectuat două percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. / Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 822.000 de lei.

La data de 18 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au efectuat două percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în perioada 2013 – 2014, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ar fi înregistrat în contabilitatea firmei mai multe operaţiuni comerciale fictive, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Totodată, acesta nu ar fi refăcut documentele contabile în termenul stabilit de organele fiscale şi ar fi sesizat sustragerea fictivă a unor documente de evidenţa financiar-contabilă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 822.000 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile celui în cauză şi a asociaţilor acestuia, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri contabile.

Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here