Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova efectuează 12 percheziţii pe raza județului Prahova, miercuri, 11 decembrie, la locuințele și sediile sociale ale unor societăți folosite de persoane bănuite de cămătărie și șantaj.

Șapte mandate de aducere vor fi puse în executare, pentru aducerea la audieri a persoanelor vizate. Astăzi, 11 decembrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Ordine Publică și Poliției Orașului Vălenii de Munte efectuează 12 percheziţii la persoane bănuite de cămătărie și șantaj. Descinderile au loc pe raza municipiului Ploiești și orașului Vălenii de Munte.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2014-prezent, persoanele bănuite ar fi împrumutat diverse sume de bani unor persoane din județ, iar pentru recuperarea lor ar fi solicitat dobândă. Totodată, persoanele în cauză ar fi săvârșit asupra persoanelor împrumutate fapte de șantaj.

La activităţi participă lucrători de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Matei Basarab Ploiești și Serviciul Criminalistic din cadrul I.J.P. Prahova.

Activitățile au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Sursa: comunicat Poliția Prahova

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here