Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Timiş efectuează 20 de percheziţii domiciliare, pe raza a patru judeţe, la membrii unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală.Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor se ridică la peste 15.000.000 de lei.

La data de 2 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara efectuează 20 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş, Bihor, Dolj şi Mehedinţi, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2009, liderul grupării, un bărbat de 55 de ani, ar fi stabilit întregul circuit evazionist în favoarea societăţii comerciale administrate de acesta.

Grupul infracţional, format din 20 de membri, cu vârste între 28 şi 60 de ani,  era structurat pe mai multe paliere, mobilul urmărit fiind realizarea unor profituri materiale ilicite, imediate şi substanţiale, prin diminuarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, în baza unor facturi emise consecutiv de mai mulţi furnizori (societăţi cu un comportament fiscal neadecvat) în baza unor situaţii create artificial.

Obiectul activităţilor infracţionale ar fi constat în emiterea de facturi generatoare de TVA şi cheltuieli deductibile, operaţiuni fictive, în vederea legalizării provenienţei unor cantităţi de zahăr şi ulei alimentar achiziţionate ilicit de către societatea administrată de liderul grupării.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 15.000.000 de lei, 6.800.000 reprezentând ipozit pe profit, iar peste 6.800.000 reprezentând TVA dedusă ilegal.

Totodată, poliţiştii vor pune în aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Mehedinţi, I.P.J. Timiş şi al jandarmilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Serviciului Român de Informaţii.

1 COMENTARIU

  1. Se scrie de actiunile DICOT din alte judete dar de megarechizitoriul cu 20 de inculpati, propuneri de arest cerute prin rechizitoriu si 19 milioane lei prejudiciu al DIICOT Ploiesti trimis la Trib. PH recent nu vorbeste nimeni. Astia de la DICOT Ploiesti sunt tare secretosi iar presa din Ph habar nu are de nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here