protest ploiesti miting
Protest în stradă, joi, la Ploieşti! Nemulţumiţi de oprirea apei calde, ploieştenii vor protesta joi, în faţa sediului Consiliului Judeţean, instituţia care deţine CET Brazi şi care a girat contractul cu noua firmă de termoficare. Manifestarea este organizată de UAP Prahova şi a primit astăzi autorizare.

Comisia municipală pentru avizarea întrunirilor publice a admis, în şedinţa derulată miercuri, cererea depusă de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova pentru organizarea unui protest în centrul municipiului Ploieşti. Mitingul va avea loc joi, între orele 10.00 – 13.00, pe esplanada din faţa Palatului Administrativ.

Plângere penală, după ce 130.000 de ploieșteni au rămas fără apă caldă

“Vom avea o lista de revendicari pe care le vom scanda si le vom depune la Consiliul Judetean si Prefectura Prahova pentru ca ploiestenii sa primeasca de indata apa calda in apartamentele racordate la sistemul centralizat, atribut care sta in mainile Consiliului Judetean si poate organiza o sedinta de indata pentru detensionarea situatiei. Ne referim la Consiliul Judetean ca factor responsabil pentru ca CET Brazi, adica locul in care se afla cazanele care asigura apa calda si energia termica se afla in patrmoniul sau si banii pentru rezolvarea situatiei sunt in bugetul CJ Prahova. Daca nu se mai doreste ca acest CET Brazi sa apartina CJ Prahova, atunci sa fie predat Consiliului Local pentru a demara de urgenta rezolvarea problemei si antamarea sumelor de bani necesare”, a anunţat UAP Prahova, după ce a primit autorizaţia pentru a organiza acest protest în centrul municipiului.

“Dacă nu se rezolvă problema, continuăm protestele”

Preşedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, a avertizat că protestele în stradă vor continua dacă autorităţile nu găsesc o soluţie rapidă pentru reluarea alimentării cu apă caldă. El a avertizat, totodată, că există şi riscuri privind gestionarea sezonului de iarnă, când acelaşi sistem centralizat va trebui să livreze agent termic în tot Ploieştiul.

Protest anunţat în Ploieşti, după oprirea apei calde. UAP aşteaptă peste 1.000 de participanţi

“Solicitam de pe acum ca sa discutam cu presedintele CJ Prahova, domnul Iulian Dumitrescu, vicepresedintele Dumitru Tudone si cu prefectul judetului, Virgil Nanu, cei trei carora ne vom adresa in cadrul protestului sa isi faca timp sa coboare printre noi sau sa ne primeasca pentru a depune lista de revendicari si a ni se comunica care va fi varianta aleasa si in cat timp se va rezolva. Anutntam pe aceasta cale ca daca maine nu avem un raspuns final si nu se rezolva probla de indata, vom repeta protestele pana se vor gasi solutiile pentru ca ploiestenii sa nu mai sufere. Cerem dreptul constitutional garantat de art. 47 din Constitutie, iar cine il incalca va fi tras la raspundere”, a mai transmis conducerea UAP Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here