Conducerea Primăriei Ploiești și-a propus să atragă fonduri europene în valoare de 190 milioane euro, acest lucru poziționând municipiul reședință de județ pe locul trei în țară la proiecte depuse, după București și Cluj.
”Până în momentul de față, municipalitatea a depus proiecte în valoare de 150 milioane euro și am luat, având în vedere că termenul a fost amânat până pe 31 martie, să mai depunem proiecte de 40 milioane, astfel ajungând la 190 milioane euro. Avem proiecte pe eficiență energetic termică și iluminat, mobilitate urbană și regenerare urbană”, a susținut primarul Adrian Dobre.
Conform edilului șef al orașului, printre proiectele care se vor a fi realizate cu bani europeni se numără reabilitarea termică mai multor blocuri și clădiri publice, achiziționarea de mijloace de transport în comun, construirea de noi grădinițe și regenerare urbană în cartierele Râfov și Pictor Rosenthal, acest lucru presupunând refacerea infrastructurii și tramei stradale, reabilitarea sistemului de iluminat public și construirea de spații de agrement.

Totodată, pe listă figurează și reabilitarea și lărgirea podului de pe strada Strandului.

Vezi mai jos declarația integrală a primarului Adrian Dobre pe această temă.

Primarul Adrian Dobre, despre proiectele de investiții pe fonduri europene. Pe listă figurează construirea unor grădinițe, reabilitări termice de blocuri și regenerarea urbană a două cartiere

Posted by Ziarul Incomod on Monday, January 21, 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here