Un șofer de autobuz, supărat că a fost amendat de Poliția Locală Ploiești, a sunat la 112 și a reclamat că polițiștii locali care l-au sancționat erau băuți. Poliția municipiului Ploiești i-a testat pe polițiștii locali cu etilotestul și cum s-a dovedit că șoferul mințise, acesta a fost amendat și pentru apel fals la 112.

Un echipaj al Poliției Locale Ploiești din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice l-a amendat pe șoferul de autobuz joi dimineață, 15 aprilie, după ce a constatat că acesta se afla în zona terminalului tramvai de pe strada Găgeni din Ploiești, deși nu deținea autorizație de acces valabilă pe traseul respectiv emisă de municipalitate. Bărbatul conducea un autobuz marca Otokar al unei societăți private de transport persoane în județ. Acesta a fost amendat de polițiștii locali cu suma de 250 de lei.

Ulterior, șoferul a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat că polițiștii locali care l-au amendat se află sub influența băuturilor alcoolice. Poliția Municipiului Ploiești i-a chemat pe polițiștii locali la Biroul Rutier și i-a testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru consumul de alcool.

Pentru că s-a dovedit că șoferul a efectuat un apel fals la 112, pe lângă amenda dată de polițiștii locali, a fost amendat și de Poliția Municipală cu suma de 1.000 lei.

1 COMENTARIU

  1. O prostie a Politiei romane. De ce sa-l amendezi???? Asa a vazut el, asa i s-a parut! De ce trebuie amendati obligatoriu toti care suna la 112???? Daca vor continua asa nu mai suna nimeni la acest 112 – sa te alegi cu o amenda???? Dar avertisment nu exista??? Politia nu a procedat corect! Exista si “Avertisment” – dar Politia romana trebuie sa “rupa omul in doua cu o amenda” sa se stie ca este “POLITIE” – si la o adica sa-ti fie frica de aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here