fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Poliția a amendat un ploieștean care a apelat 112 pentru a raporta un caz de violență

Citește Și

- Reclamă -
Se pare că după ce bărbatul a sunat la 112 scandalul ar fi încetat iar polițiștii care au răspuns solicitării au considerat că ploieșteanul a apelat abuziv la Serviciul de Urgență și l-au sancționat cu o amendă în valoare de 500 de lei.

Avocatul care l-a reprezentat pe ploieștean în instanță îi acuză pe polițiști că s-au grăbit cu constatarea fără a efectua cercetări cu privire la incidentul sesizat.

Iată mai jos ce a relatat avocatul pe Facebook:

- Reclamă -

„Astăzi am reprezentat în instanţă un ploieştean care a fost sancţionat de către Politia Mun.Ploieşti cu amendă (500 lei) pentru că în urma apelului său la 112, prin care sesiza un incident extrem de violent în apartamentul vecin (o femeie mânca bătaie de la soţul ei pentru a nu-ştiu-câta oară), după sosirea poliţiştilor – când zgomotele au încetat brusc, aceştia, fără vreo minimă cercetare, au constatat că apelul nu s-a confirmat şi l-au sancţionat pe cel care a sesizat incidentul, considerând că este un pericol social prin apelarea abuzivă a serviciului 112.

Am formulat plângere contravenţională împotriva procesului-verbal sancţionator, iar Judecătoria Ploieşti a schimbat sancţiunea din amendă în avertisment. Cu alte cuvinte, tot l-a găsit vinovat pe cel care a sunat la 112, dar într-o mai mică măsură.

Poliţia Mun.Ploieşti nu a fost mulţumită de rezultat (că apelantul a scăpat doar cu avertisment) şi a atacat sentinţa Judecătoriei Ploieşti, formulând apel, care s-a judecat astăzi la Tribunalul Prahova.

- Reclamă -

In pledoaria mea, am rugat instanţa să se implice la nivel instituţional pentru a sancţiona în bloc aceste abuzuri ale Poliţiei Mun.Ploieşti, având în vedere ca acest caz nu este singular, iar cetăţenii ar trebui să fie încurajaţi să folosească serviciul 112, nu descurajaţi. Chiar dacă din 10 apeluri la 112, doar unul singur se confirmă, trebuie să ne concentrăm pe acel apel, nu pe celalalte 9, iar pentru a constata dacă un apel este fals sau abuziv trebuie făcută o minimă cercetare, în special când e vorba despre viaţa unui om.

Cred că este nevoie de o dezbatere deschisă între Primăria Mun.Ploieşti (instituţie obligată de a-şi proteja cetăţenii şi de a se asigura că instituţiile din municipiu funcţionează), Poliţia Mun.Ploieşti (instituţia care intervine în urma apelurilor la 112, obligată de a rezolva incidentele şi care poate emite sancţiuni), Judecătoria Ploieşti (instituţie care soluţionează plângerile împotriva proceselor-verbale emise de Poliţia Mun.Ploieşti) şi societatea civilă, prin care, pe baza unei analize a cazurilor existente în ultimii ani să se stabilească proceduri clare de acţiune, pentru o mai bună protejare a cetăţenilor şi înlăturarea unor astfel de derapaje instituţionale, profund bolnave.

De ce este nevoie de o astfel de dezbatere?

Pentru ca undeva în Ploieşti, într-un apartament, o femeie mănâncă bătaie soră-cu-moartea, iar vecinul, care aude de fiecare dată zgomotele, nu mai sună la 112, de frică să nu ia amendă de la Poliţie!

- Reclamă -

Vreau instituţii care să funcţioneze pentru cetăţean, nu împotriva lui!
Vreau implicare a oamenilor şi funcţionari care îşi fac treaba ca şi cum ar face-o pentru ei înşişi!
Vreau trasarea unor proceduri clare şi respectarea acestora!
Vreau ordine şi disciplină!”, a precizat Răzvan Toma Stănciulescu pe Facebook.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut